Sağlık
  • 10.12.2013 12:07

Serum ve İlaçlarda ‘Domuz’ Tehlikesi!

Konferansta konuşan Doç. Dr. İlker Alat, sağlık sektöründe domuzdan elde edilen ürünlerin kullanıldığını, bunun bir skandal olduğunu kaydetti.

KAPSÜLLÜ İLAÇLAR VE SERUMDA DOMUZ ŞÜPHESİ

Hastanelerdeki tedavi yöntemleri ve tedavide kullanılan araçlara da değinen Alat, içerdiği ‘heparin’ maddesinden dolayı serum takılan her insanın domuzla tanışmış olabileceğini; ayrıca kapsüllü ilaçların kapsülünün jelatinden üretildiğini, jelatinin de domuz ve sığırdan elde edildiğini, sığırın ise nasıl kesildiğinin bilinmediği için helal olduğunun söylenemeyeceğini; haramdan ise şifa beklenemeyeceğini kaydetti.

Yeni Akit’in haberine göre, Memur Sen’e bağlı Tarım Orman Çalışanları Birliği Sendikası (TOÇ BİR-SEN) ve Genç Memur-Sen tarafından “Günlük Sağlık Uygulamalarında Helal-Haram İlişkisi” konulu bir konferans düzenlendi. Konferansta konuşan Doç. Dr. İlker Alat, sağlık sektöründe domuzdan elde edilen ürünlerin kullanıldığını, bunun bir skandal olduğunu kaydetti.

GIDADA ‘TEMİZLİK’ VE ‘HELALLİK’ KRİTERLERİ UYGULANMALI

Memur-Sen Genel Merkezi’nde düzenlenen konferansın açılış konuşmasını yapan TOÇ BİR-SEN Genel Başkanı Günay Kaya, “Helal ve haram çizgisi nedeniyle Müslümanlar her insanın yediğini yememelidir. Kur-an’ı Kerim’de açıkça “halalen tayyiben” emrine binaen ‘temiz’ ve ‘helal’ gıdalarla beslenmek zorundayız. Günümüzdeki ne olduğu belli olmayan gıdalar pimi çekilmiş bomba gibidir. Hiç kimse evine böyle gıdalar götürerek sevdiklerinin üzerine bomba atmak istemez. Bu konuda çok dikkatli olunmalıdır.” dedi.

‘HEPARİN’Lİ SERUM’DA DOMUZ TEHLİKESİ

Doç. Dr. İlker Alat ise, konferansta günlük sağlık uygulamalarında helal-haram ilişkisini örneklerle anlattı. Hastanelerdeki tedavi yöntemleri ve tedavide kullanılan araçlara değinen Alat, içerdiği ‘heparin’ maddesinden dolayı serum takılan her insanın domuzla tanışmış olabileceğini kaydetti.

DOÇ. DR. İLKER ALAT: “DOMUZ KATKISI HAYATIN HER ALANINDA…”

Doç. Dr. İlker Alat, domuz ve domuzdan elde edilen katkı maddelerinin sadece gıda alanında değil hayatımızın hemen her alanında karşımıza çıktığını belirterek; kapsüllü ilaçların kapsülünün jelatinden üretildiğini, jelatinin de domuz ve sığırdan elde edildiğini, sığırın ise nasıl kesildiğinin bilinmediği için helal olduğunun söylenemeyeceğini dile getirdi. Haramla şifa bulunamayacağını, şifanın helal kaynaklardan aranması gerektiğini anlatan Doç. Dr. Alat konuşmasını şöyle sürdürdü: “Herhangi bir hastalığımız nedeniyle kalkıp da hemen harama sarılmamalıyız. Ne olursan ol, harama sarılma deniliyor. Helal kaynaklara ulaşacak tedbirleri almamız gerekir.”

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 09:33

İLGİLİ HABERLER