SICAKLAR HASTALIKLARI TETİKLİYOR
Havaların ısınmasıyla tatil mevsiminin gelmesi, beslenme düzeninin bozulması, fiziksel aktivitede değişiklik gibi nedenlerle; birçok hastalık ortaya çıkabiliyor veya artış gösterebiliyor....Viral hastalıkların başında Hepatit A geliyor. Mikroorganizmalar kolaylıkla yaz ishallerine yol açabiliyor. Deri hastalıklarından en yaygını mantar. Sıcak çarpması ve güneş yanıkları da en çok rastlanan rahatsızlıklardan. Tansiyon, kalp ve şeker hastaları da sıcak havalardan etkileniyor. Çevredeki sıcaklık değişikliklerine vücudumuzun uyum sağlamasında deri çok önemli bir rol oynuyor. Kendisini besleyen damarların durumunu ihtiyaca göre ayarlayarak, damarlarının genişlemesini veya daralmasını sağlayarak, vücudumuzun çevrenin sıcaklığına uyum göstermesini sağlıyor.
TANSİYON DÜŞEBİLİR
Aşırı ısı artması halinde kalbin pompaladığı kanın yarısı deri damarlarına gidiyor. Bunun sonucunda kalbe, iç organlara, kaslara giden kan miktarı azalıyor. Tansiyonda düşme meydana gelebiliyor. Bu değişiklikler yorgunluk yaratabilecek bedensel faaliyetlerde bulunulduğunda daha da artıyor. Kalbe giden kan miktarının azalması neticesinde kalp hastalarında ilaçlarla kontrol altına alınmış olan göğüs ağrıları (angina) yeniden başlayabilir, hatta enfarktüse kadar giden istenmeyen olaylar olabilir.
GÜNEŞTEN KORUNUN
Bu nedenle uzmanlar, kalp hastalarının fazla sıcağa maruz kalmamaları, saat:11-16 arası dışarı çıkmamaları, yürüyüş ve gezintilerini sabah erken ya da akşam serin saatlerde yapmalarını öneriyor. Tatilde ise yine aynı saatler arasında güneşe çıkmamalarını, denizde uzun süre yüzmemelerini, tok karnına denize girmemelerini ve denize dalmamalarını tavsiye ediyor. Aynı nedenlerden dolayı hipertansiyon hastalarının tansiyonlarında düşüklük olabiliyor.
Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 12:28