Gündem
  • 16.10.2024 12:35

Spiker depreme böyle yakalandı

Malatya'da 5.9'luk deprem canlı yayına böyle yansıdı: Hala devam ediyor
AFAD, Malatya'nın Kale ilçesinde 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Deprem Diyarbakır, Elazığ ve birçok kentte hissedildi. Deprem anı, Malatya'nın yerel kanalı ERTV'nin sunucusu Hülya Kaya, canlı yayında depreme yakalandı: Hala devam ediyor korkunç...

Malatya’da 5.9’luk deprem canlı yayına böyle yansıdı: Hala devam ediyor

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Malatya'nın Kale ilçesinde 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. AFAD'ın paylaştığı bilgilere göre, Malatya'nın Kale ilçesinde saat 10.46'da 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin 10.07 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlenirken büyük korku ve paniğe neden olan deprem sonrası Malatyalılar cadde ve sokaklara döküldü.

Çevre illerde de hissedilen deprem sonrası vatandaşların sokaklardaki bekleyişi sürüyor.

Malatya'nın Kale ilçesinde, saat 10.46'da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem, Erzincan ve Tunceli'de de hissedildi. Depremi hisseden Tunceli ve Erzincan'daki vatandaşlar sokağa çıktı. Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, "İlimizde şu an herhangi bir problem yok." dedi.

Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu da kent genelinde şu an için olumsuz bir durumun bulunmadığını bildirdi.

 

Bakan Yerlikaya'dan Malatya'daki depreme ilişkin açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Malatya'nın Kale ilçesinde saat 10.46'da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depreme ilişkin, AFAD ve ilgili kurumların tüm ekiplerinin saha tarama çalışmalarına başladığını bildirdi.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Malatya'nın Kale ilçesinde 5,9 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı." ifadelerini kullandı.

Çevre illerden de hissedilen depremle ilgili gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirten Yerlikaya, "Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun." açıklamasını yaptı.

GÖRÜNTÜ İÇİN LİNKİ TIKLAYIN

https://www.youtube.com/shorts/bwKFhVxYCqE

Güncellenme Tarihi : 16.10.2024 12:50

İLGİLİ HABERLER