Dünya
  • 26.8.2024 16:30

Suriyeli 3 kişiyi ben bıçaklayıp öldürdüm deyip karakola teslim oldu

Polis, Solingen'li bıçaklı teröristi neredeyse 26 saat boyunca yakaladı. Issa al Hasan (26), olay yerinden sadece birkaç yüz metre uzakta, neredeyse 26 saat boyunca saklanmayı başardı. Ancak daha sonra üçlü katil bir anda saklandığı yerden çıkıp polise giderek şöyle dedi: "Aradığınız kişi benim..."

Solingen: Polizei nimmt Stadtfest-Killer fest! Issa al H. am  Bundesgerichtshof , Bundesanwaltschaft ermittelt

Suriyeli adam, Almanya'daki festivalde üç kişiyi bıçaklayarak öldürdüğünü itiraf etti

Polis, Suriyeli bir adamın Cuma günü Batı Almanya'nın Solingen kentinde düzenlenen bir festivalde üç kişiyi bıçaklayarak öldürdüğünü ve birkaç kişiyi yaraladığını itiraf ederek teslim olduğunu söyledi.

Almanya'da büyük şok etkisi yaratan ve muhalefet partilerini göçmenlere yönelik daha sıkı kurallar çağrısı yapmaya yönelten saldırıda, 67 ve 56 yaşlarındaki iki erkek ile 56 yaşında bir kadın hayatını kaybetti.

Alman savcılar 26 yaşındaki kişiyi IŞİD üyesi olmakla suçluyor. Militan grup saldırıyı Amaq haber servisi aracılığıyla üstlendi. Ancak iddiasını destekleyecek hiçbir kanıt sunmadı.

Savcılar, yaptığı açıklamada, şüphelinin "radikal İslamcı inançları nedeniyle Solingen şehir festivalinde mümkün olduğu kadar çok insanı öldürmeye karar verdiğini" söyledi.

Şüpheli, büyük bir insan avının ardından teslim oldu. Bild gazetesi, adamın polis memurlarına yaklaştığında kanlar içinde olduğunu ve "Aradığınız kişi benim" dediğini söyledi.

Yetkililer daha önce olayla ilgili bir mülteci barınağını aramıştı. Polis ayrıca olayla bağlantılı olarak 15 yaşında bir çocuğu tutukladı.

İnsan avı sırasında, Solingen sakinleri dikkatli olmaları ve tetikte olmaları konusunda uyarılmıştı, fail ise hala firardaydı. Toplu bıçaklamadan saatler sonra yetkililer saldırganı tespit etmek için uğraştı.

Polis sözcüsü Thorsten Fleiß, saldırganın kurbanlarının boyunlarını özellikle hedef aldığını söyledi. "İlk görüntüleri değerlendirdikten sonra, bunun boyuna yönelik çok hedefli bir saldırı olduğunu varsayıyoruz," dedi bir basın toplantısında.

Düsseldorf'un yaklaşık 25 kilometre doğusunda, Solingen kentinin merkez meydanında cuma akşamı gerçekleşen saldırıda çok sayıda kişi rastgele bıçaklandı.

Cuma günü Solingen meydanında, şehrin kuruluşunun 650. yıl dönümünü kutlayan üç günlük bir etkinlik olan "Çeşitlilik Festivali"ni kutlamak için kalabalıklar toplandı. Polis, saldırının bir müzik grubunun sahne aldığı sahneye yakın bir yerde gerçekleştiğini söyledi.

Güncellenme Tarihi : 26.8.2024 16:52

İLGİLİ HABERLER