Dünya
  • 26.8.2024 13:50

Ünlü havayolu şirketleri güvenlik nedeniyle İsrail'e uçuşları durdurdu

Birçok havayolu şirketi güvenlik endişeleri nedeniyle 'İsrail'e uçuşlarını askıya aldı

British Airways sözcüsü, havayolunun müşterileriyle iletişime geçerek seyahat seçenekleri hakkında bilgi verdiğini söyledi.

Hizbullah'ın " İsrail"e karşı yüzlerce roket ve insansız hava aracı fırlatarak düzenlediği misilleme operasyonunun ardından, birçok havayolu şirketi Pazar günü "İsrail"e ve İsrail'den tüm uçuşları askıya aldıklarını duyurdu.

British Airways sözcüsü, havayolunun "Orta Doğu'daki durumu sürekli olarak izlediğini ve 28 Ağustos Çarşamba gününe kadar Tel Aviv'e ve Tel Aviv'den tüm uçuşları askıya alma operasyonel kararı aldığını" söyledi. 

Sözcü, "Güvenlik her zaman en büyük önceliğimizdir ve müşterilerimizle iletişime geçerek seyahat seçenekleri hakkında bilgi veriyoruz" diye ekledi.

Wizz Air, bölgedeki tırmanan durum nedeniyle uçuşları "geçici olarak askıya aldığını" duyurdu.

Bu arada Virgin Atlantic, "güvenlik ve emniyet değerlendirmesi" sonrasında Heathrow ile Tel Aviv arasındaki günlük gidiş-dönüş uçuşlarının askıya alınmasını uzattığını duyurdu. Şimdi 25 Eylül'den itibaren faaliyetlerine devam edecek.

Air France ayrıca Tel Aviv ve Beyrut'a uçuşlarını en azından Pazartesi gününe kadar iptal etti. Havayolu şirketi bir açıklamada, "Bu rotaların yeniden başlatılması güvenlik durumunun yeniden değerlendirilmesine tabi olacak" dedi. "Air France, müşterilerinin ve mürettebatının güvenliğinin mutlak önceliği olduğunu yineliyor."

İsrail işgali , İran ve Hizbullah'ın Beyrut'ta Hizbullah komutanı Fuad Şukor ve Tahran'da Hamas lideri İsmail Haniye'nin öldürülmesinin ardından gelen tehditler nedeniyle haftalardır yüksek alarma geçmiş durumda .

O tarihten bu yana bir düzineden fazla havayolu şirketi "İsrail"e uçuşlarını geçici olarak askıya aldıklarını duyurdu. Bunlar arasında Luthansa Group 31 Ağustos'a, Delta Airlines 26 Ağustos'a, American Airlines ise 2025'e kadar uçuşlarını durdurdu.

Haaretz gazetesi geçen hafta "İsrail'in" sadece kendini yalnız hissetmediğini , aynı zamanda özellikle havacılık sektöründe "kuşatma" altında olduğu hissini yaşadığını bildirdi.

Gazete, "İsrail"in bir zamanlar küresel toplumun ayrılmaz bir parçası olduğunu, düzenli olarak uçakların indiğini ve insanların serbestçe hareket ettiğini söyledi. Ancak bu gerçeklik, "kuşatma" ve beraberindeki zorluklar nedeniyle değişti.

"İsrail" içinde iç hat uçuşlarının neredeyse imkânsız hale geldiği, birçok yerleşimcinin olası saldırılardan korktuğu için artık müstahkem bölgelere yakın kaldığı belirtildi.

Güncellenme Tarihi : 26.8.2024 14:54

İLGİLİ HABERLER