Gündem
  • 23.10.2024 10:52

Trump İsrail'in İran'a gizli saldırı planını sızdıranları açıkladı

Trump, İsrail'in İran'a saldırı planlarına ilişkin gizli Amerikan belgelerini kimin sızdırdığını açıkladı

Eski Başkan Donald Trump Salı günü Latin kökenli iş adamlarıyla yaptığı toplantıda, "içerideki bir düşmanın" İsrail'in İran'a saldırı planlarına ilişkin çok gizli ABD istihbaratını sızdırdığını söyledi.


Trump, Doral, Florida'da Latin iş dünyası liderleriyle yaptığı yuvarlak masa toplantısında, "Bugün, duymuş olabileceğiniz gibi, kötü bir şey oldu" dedi. "Artık basın bunu pek haber yapmıyor ki bu inanılmaz. Belki Savunma Bakanlığımız ya da başka biri. Neyse, sızdırıldı." İran'ın tüm askeri planı."

Şöyle ekledi: "En üst seviyedeki askeri planları sızdırıldı. Çok gizli bilgiler birileri tarafından sızdırıldı. Kimin yaptığı hakkında hiçbir fikirleri yok... Düşünebiliyor musunuz bir savaş yürütüyorsunuz ve elinizde Amerikalılar var Carlos. Bir şey hayal edebiliyor musun?" Böyle mi? Duydun mu? Trump'ın bahsettiği Carlos, Florida Eyalet Temsilcisi Carlos Gimenez'dir.

Trump şu açıklamayı yaptı: "İsrail'in nasıl savaşacağına, nasıl ve nereye gideceğine dair tüm bilgileri sızdırdılar. Bunu birisinin yaptığını hayal edebiliyor musunuz? Bu düşman olabilir mi? Bahsettiğim gibi, içeriden düşman olun.” “Hakkında konuşmaktan nefret ettikleri, içeriden bir düşmanımız var.”

CNN, sızdırılan istihbaratın "çok gizli" olarak sınıflandırıldığını ve yalnızca ABD'nin en yakın müttefikleri olan Avustralya, Kanada, Yeni Zelanda ve İngiltere'ye bilgi verme amaçlı olduğunu bildirdi.

Güncellenme Tarihi : 23.10.2024 10:55

İLGİLİ HABERLER