Gündem
  • 23.10.2024 10:24

flaş..Türk Hava Yolları ve Lufthansa İran'a ve İran'dan tüm uçuşlarını iptal etti

Türk Hava Yolları Pegasus ve Türk Hava Yolları, İsrail'in saldırı korkusu nedeniyle İran'a ve İran'dan tüm uçuşları iptal etti.
1 Kasım öncesi tarihlerde her iki firmanın internet sitelerinden uçak bileti satın almak mümkün değildir.

İki şirket, "talep edilen tarihlerde (Ekim ayı sonuna kadar) uçuşların mevcut olmadığını" belirtti.

Ekim ayının başlarında iki şirket, bölgedeki gerginlikler nedeniyle İran, Lübnan ve birçok Orta Doğu ülkesine olan uçuşlarını belirli sürelerle iptal etmişti.

Geçtiğimiz Pazar günü Yedioth Ahronoth gazetesi, bilgili kaynaklara dayandırarak,  İsrail'in İran'ı vurmak için tüm hazırlıklarının tamamlandığını  ve İran'ın olası tepkisi dikkate alındığında saldırının büyük olacağını söyledi.

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi aynı gün İran'a yapılacak herhangi bir saldırının kırmızı çizgilerimizi aşmak anlamına geldiğini ve bunu yanıtsız bırakmayacağımızı vurgulayarak, kapsamlı bir savaşın başlamasının ABD'yi sürükleyeceğini belirtti.

Lufthansa, Beyrut ve Tahran'a uçuşları durdurdu

Lufthansa Havayolları, Lübnan'ın başkenti Beyrut'a ve İran'ın başkenti Tahran'a olan uçuşlarını 2025'in başlarına kadar askıya aldığını duyurdu.

Alman havayolu şirketi Lufthansa Group, Orta Doğu'da daha geniş çaplı bir çatışma endişesiyle Tahran ve Beyrut uçuşlarını askıya alma süresini önümüzdeki yılın başına kadar uzattığını duyurdu.

SWISS ve Austrian Airlines'ı da bünyesinde barındıran grup, Tahran uçuşlarının 31 Ocak 2025'e kadar, Beyrut uçuşlarının ise 28 Şubat 2025'e kadar askıya alındığını açıkladı.

İsrail, Lübnan'ın başkenti Beyrut'a her gün saldırı düzenlerken, İran'a ise saldırı hazırlığında.

Güncellenme Tarihi : 23.10.2024 10:29

İLGİLİ HABERLER