TÜRK SOLU DERGİSİ GENEL YAYIN MÜDÜRÜ'NÜN İNTİHAR SEBEBİ KEMAL ALEMDAROĞLU MU ?
İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörü Kemal Alemdaroğlu tarafından okuldan atılan üniversitenin son sınıf öğrencisi ve Türk Solu Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Erkin Yurdakul bunalıma girerek intihar etti. Beyoğlu’nda Türk Solu ve İleri dergilerinin bulunduğu apartmanın 5. katından kendini aşağı atan Yurdakul’un, kaleme aldığı bir yazısında ‘genç ölmek’ temasını işlemesi dikkat çekti.
1980 Edirne doğumlu Yurdakul, İÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde eğitim görüyordu. Yurdakul ve 11 arkadaşı üniversitede düzenlenen 10 Kasım Atatürk’ü anma törenlerinde Rektör Kemal Alemdaroğlu’nun üzerine yürüdükleri gerekçesiyle disiplin cezasına çarptırılarak üniversiteden uzaklaştırılmıştı. Atatürkçü Düşünce Kulüpleri Federasyonu’na (ADKF) üye öğrencilerin 12’si Rektör Alemdaroğlu’na hitaben ‘Maocu rektör istemiyoruz’ demiş ve törenlerden önce olay çıkarmıştı. İÜ Öğrenci Disiplin Kurulu’na sevk edilen 12 kişinin 8’i süresiz üniversiteden uzaklaştırılırken 4’ü de iki yarıyıl okuldan uzaklaştırma cezası almıştı.
Üniversiteden süresiz uzaklaştırılan öğrenciler şöyle: Ali Emre Özsoy (araştırma görevlisi), Onur Güneş Ayaz (ADKF Sözcüsü), Erkin Yurdakul (Türk Solu Dergisi Genel Yayın Yönetmeni), Utku Umut Bulsun, Nur Aslan, Okan Ersol, Serdar Malkoç, Mehmet Koç. Üniversiteden iki yarıyıl uzaklaştırılan öğrenciler: Dilek Bilgin (İÜ Öğrenci Temsilcisi, Edebiyat Fakültesi), Özge Şahin, Sibel Salhaoğlu, Oylum Yaman.
Okuldan süresiz uzaklaştırılmasına üzüldüğü belirtilen Yurdakul, dün Taksim’deki İstiklal Caddesi Ayhan Işık Sokak Fesçioğlu Apartmanı No: 7 adresinde bulunan Türk Solu ve İleri dergilerinin yönetim binasından saat 12.00 sıralarında atladı. Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Yurdakul’un, hastaneye ulaştırıldığında ölü olduğu anlaşıldı. Yurdakul’un ölümünü ‘intihar’ olarak kayıtlara alan polis, olaya ilişkin başlattığı soruşturmayı sürdürüyor.
Aynı zamanda Atatürkçü Düşünce Kulüpleri Federasyonu üyesi olan Yurdakul’un, kaleme aldığı ‘Türk Solu Geleneği’ isimli yazısında ‘genç ölmek’ temasını işleyen bir şiir yazdığı gözlendi: ‘Elbet bir bildiği var/bu çocukların/kolay değil öyle genç ölmek/yeşil bir yaprak gibi yüreği/koparıp ateşe atmak/pek öyle kolay değil/hem öyle bir ağaç ki şu yaşamak denilen şey/her bahar yeniden yeniden tomurcuklanır da/yalnız bir bahar çiçeklenir/a benim gülüm.’zaman
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 21:18