Medya
  • 1.3.2005 10:18

TÜRKİYE'YE SALDIRAN AMERİKALI GAZETECİYLE AŞK YAŞAYAN TÜRK KADIN GAZETECİSİ KİM?

ŞAHİNLER ERDOĞAN'A NİÇİN SALDIRIYOR?

GÜLER KÖMÜRCÜ

Washington'ın şahinleri, daha da açık tabirlerle, ABD üzerinden dünyayı yönetmeye kalkan dar bir grup muhafazakar siyasetçi, son bir aydır çift atış yapmakta, hem siz Türk vatandaşları hem de AK Parti'ye karşı planlı psikolojik saldırı düzenlemekteler. Kapalı kapılar ardında bilmediğiniz bir anlaşmazlık konusu mu ola ki, erken seçim tartışması bu operasyonun hangi parçasında yer almakta sizce?

Önceki hafta... Pentagon'un 3 numarası, Yahudi lobisinin etkili ismi Douglas Feith, Erdoğan'a talimat verip, 'Türk halkı hemen bize karşı negatif tutumunu düzeltecek-bizi sevecek, yoksa... 'diye buyurdu, ardından da bu ekibin kalemi Wall Street Journal'ın editörü Pollock ateşe başladı; 'Türkiye yeniden hasta adam oldu, Türkiye'de insanlar küçük kafalı, paranoyaya kapılmış, sıradan insanlara dönüşmeye başladı, Amerika dostluğu olmayan ve Avrupa'ya kabul edilmeyen kişiler'' denildi.

Bir dakika, aynı yere damlamak zorundayım, hatırlatırım, sakın tuzağa düşmeyin ey okur, bizi Amerikan karşıtı olmaya zorlayan, psikolojik harp başlatan bu malum şahin kadrodan emin olun ki sağduyulu Amerikan halkı da en az sizin kadar rahatsız. Özellikle Katolik cemaatler ve demokrat sivil örgütlerin 'bu malum ekibe' karşı rahatsızlığı had seviyede.

İstanbul Üniversitesi'nden Prof. Dr. Edibe SÖZEN'in konuya dair saptaması muhteşem, diyor ki Sözen;

'Bu şahin ekibin oluşturmaya çalıştığı ABD'nin dış politikası ABD içinde çok ciddi görüş ayrılıklarına sahip, ABD'yi yalnızlığa iten emperyalist politikalar Amerikan halkınca da kabul edilmiyor. Türkiye'yi kendi çıkarları için kullanmak isteyen, Türk halkının sivil sesine kulak tıkayan ve demokratik kararlardan rahatsız olan Amerika'daki bu kadronun Ortadoğu'daki eylemlerinin geldiği nokta bellidir. Bunlara bel bağlayan medya haberciliği, Amerika üzerinden muhalefet yapma arzusunda olanlar ve haber yorumlayıcıları da çoktan itibarını kaybetmiştir.' Daha ne denebilir ki?

Ve hazır söz medyadan açılmış iken, inanılmaz bir kulis okudum, www.habergazete.com adresinde, diyor ki;

TÜRKİYE'YE HAKARET EDEN POLLOCK BİR TÜRK KADIN GAZETECİ İLE Mİ BERABER? 'Evet, iddiaya göre Türkiye'ye hakarette bulunun Pollock, bir süre önce ABD'den Türkiye'ye, Ankara'ya dönen Türk kadın gazeteci ile uzun süredir birlikteymiş. Pollock bunları yazar iken Türk gazeteci nasıl tarafsız kaldı acaba?!

Tekrar ana konumuza dönelim, Washington şahin kadrosunun AKP'ye saldırısı giderek de artıyor, şimdi de saldırısı sırası bu ekibin bir başka önemli ismi Michael Rubin'de. Rubin birkaç gün önce de 'Middle East Quarterly' isimli dergide 'AKP'nin mali kaynaklarını sorgulayıp, AKP başarılı olsun diye Türkiye'ye Suudi Arabistan'dan MİLYARLARCA dolar geldi ve gelmeye devam ediyor' şeklinde ŞOK iddiada bulunarak şu makaleyi kaleme aldı, ilgili haberlerden aynen alıntı yapıyorum;

ŞİMDİ DE AKP'NİN PARA KAYNAĞI SORGUSU 'Türkiye'de yeşil semaye olarak adlandırılan İslamcı şirketler AKP'nin iktidara gelmesinin ardından yükselişe geçti. Ayrıca, bu konuda resmi açıklamalar yapılmasa da 11 Eylül saldırılarının ardından ABD bankalarındaki paralarını çeken Suudi şirketleri ve Ortadoğu ülkeleri Türkiye'ye yatırım yapmış olabilir.

Türkiye'de AKP iktidarından çekinenlerin sayısı hiç de az değil ama birçok işadamı ve de medya AKP'yi sorgulamaktan çekiniyor.

Bundan 10 yıl önce Türkler derin devletin etkilerini tartışıyordu. Bugün hem kahvehanelerdeki sohbetlerde hem de Meclis'te Türk yetkililer arasında yeşil sermayeden ve AKP'nin kapalılığından yeni tehdit olarak bahsediliyor. Para, uzun dönemli değişiklikleri yapmayı sağlayacak kısa dönemli popülariteyi satın alıyor. Ve bu açık Suudi etkisinin altında bu değişiklikler büyük ihtimalle Türkiye'nin laik yapısını daha da yıpratacak.'

Evet, şok iddialar değil mi bunlar?

Washington'ın şahinleri belli ki AKP'ye belki de Erdoğan'a (bu ayrıntıya dikkat) verdikleri primi tüketmişler, yoğun saldırılar bunu işaret ediyor. Bu durumda Erdoğan'ın ve de AKP'nin de alternatifini mutlaka hazırlamışlardır değil mi? ve...

AKP ile Washington'ın şahinleri son anda anlaşırlarsa bu hangi zeminde olur sizce?
Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 11:12

İLGİLİ HABERLER