Ekonomi
  • 27.1.2007 13:00

TÜRKTÜ, PARAYI GÖRDÜ ANZAK OLDU!..

LEVENT AĞAÇAYAK
SYDNEY  - Avustralya Günü kutlamaları çerçevesinde, Meblourne merkezli Herald Sun isimli gazete, ülkenin en zengin Türk'ü ile söyleşi yaptı. Cep telefonu şirketi sahibi Mustafa İlhan'la yapılan söyleşiye sayfalarında yer veren gazete, İlhan'ın, Ozi olmaktan gurur duyduğunu ve herhangi bir savaş durumunda bu ülke için ölebileceğini yazdı.


Mustafa İlhan, bu ülkenin kendisine çok şey verdiğini ve Melbourne'un Hawtron semtinde tanıştığı eşi Patricia'yla evlenerek, 6 kişilik bir aileye sahip olduğunu belirtti.


Onurlu bir anne ve babanın oğlu olduğunu söyleyen İlhan, Türkiye'de doğduğunu ama Avustralya'ya gelmekle kendisini şanslı hissettiğini kaydetti. İnsanların daha iyi bir yaşam için Avustralya'ya geldiklerini ifade eden İlhan, gelenlerin öncelikle bu ülkenin yaşam tarzı, kültürü ve dilini öğrenmelerini ardından ise mutlu olacakları için minnettar olmaları gerektiğini söyledi.


Röportajda kendisinin bir müslüman olduğunun altını çizen İlhan, "İnancım gereği basmakalıp ve kışkırtıcı açıklamalarda bulunanları kınayabilirim" dedi. Sonradan Avustralya'ya gelenlere, "Köklerimiz ne olursa olsun, biz Avustralyalı'yız" diye konuşan Mustafa İlhan, bir soru üzerine, "Tarihte Anzak güçlerine kaşı savaşan akrabalarım oldu ama bir savaş çıksa Avustralya için hiç düşünmeden savaşırım. Bu ülke için ölürüm" ifadelerini kullandı.
Gazeteye verdiği röportajda gerçek fırsatlar ülkesinin ABD değil, Avustralya olduğunu öne süren İlhan, "Ben bunun en iyi örneğiyim" şeklinde konuştu.
İlhan, sözlerini, "Avustralya bize hiçbir şey borçlu değil, biz Avustralya'ya borçluyuz" diye bitirdi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 22:33

İLGİLİ HABERLER