Gündem
  • 15.8.2024 11:41

Ukrayna Kursk'ta son bir günde 420'den fazla asker ve 55 zırhlı araç kaybetti

Kursk Bölgesi'ni temizleme operasyonu hakkında neler biliniyor?

Rusya Savunma Bakanlığı'na göre düşman, tüm çatışmalar süresince 2.000'den fazla askerini kaybetti

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın Kursk'ta son bir günde 420'den fazla asker ve 55 zırhlı araç kaybettiğini söyledi.

Bakanlığa göre düşman, tüm çatışmalar boyunca 2 binden fazla askerini kaybetti.

TASS konuya ilişkin temel bilgileri bir araya getirdi.

Bölgedeki durum

- Rus Silahlı Kuvvetleri, düşman zırhlı birliklerinin, Obşçi Kolodez, Snagost, Kauchuk ve Alekseyevski yerleşim birimlerinin yakınlarındaki Rusya topraklarının derinliklerine doğru ilerlemesini engelledi.

- Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı 82. Hava İndirme Tugayı birliklerinin Martinovka yönünde gerçekleştirdiği saldırı püskürtüldü.

- Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Kursk Bölgesi'ndeki Ukrayna birliklerini imha etme operasyonu halen devam ediyor.

- Rus uçakları, Sumy Bölgesi'ndeki Miropolye, Mogrytsya ve Petruşevka bölgelerindeki Ukrayna silahlı kuvvetlerine ait rezervleri vurdu.

Kiev'in kayıpları

- Ukrayna'nın gün boyunca toplam kayıpları 420 asker ve 55 zırhlı araç oldu. Üç tank, sekiz zırhlı personel taşıyıcı, bir piyade savaş aracı, 43 zırhlı muharebe aracı, 31 araç, bir çoklu roketatar ve bir top imha edildi.

- Kursk Bölgesi'ndeki Ozerki yerleşiminde yapılan temizlik çalışmaları sırasında 15'e yakın Ukrayna askeri ve dört Stryker zırhlı personel taşıyıcı imha edildi, altı Ukraynalı savaşçı ele geçirildi.

- Düşman, çatışmalar sırasında 2.030'a yakın asker, 35 tank, 31 zırhlı personel taşıyıcı, 18 piyade muharebe aracı, 179 diğer zırhlı muharebe aracı, 78 araç, dört uçaksavar füze sistemi, iki çok namlulu roketatar ve 14 sahra topu kaybetti.

Rus füze sistemi İskender Ukrayna'ya ait Su-27 uçağını vurdu!

Rus basının haberlerine göre, Rusya'nın İskender füze sistemi, Poltava bölgesindeki Mirgorod havaalanında Ukrayna'ya ait Su-27 uçağını imha etti.

 

 

Dinyeper Yakınlarında Yüksek Patlayıcı Verili Füze Tarafından Yok Edilen Bir Grup Ukraynalı Askerin Saniyelik Videosu

Güncellenme Tarihi : 15.8.2024 11:51

İLGİLİ HABERLER