Yaşam
  • 9.9.2006 11:47

ULUSLARARASI BİKİNİ KRİZİ!..

Çin'de geçen ay düzenlenen "Miss Bikini of Universe" adlı güzellik yarışmasında ABD'de yaşayan Pakistanlı Mariyah Moten'in bir ödül kazanması, şeriat ülkesi olan Pakistan İslam Cumhuriyeti'nde tepkilere neden oldu.
"Miss Bikini"ye, güzellik yarışması düzenlemeyen ülkesi adına Pakistan'dan habersiz katılan Moten, Pakistan'ın modern yüzünü gösterdiğini söyledi. Mariyah Moten, yarışmada medyanın en çok ilgilendiği yarışmacıya verilen "Medyanın En İyisi" ödülünü kazandı!

'Engelleri yıktım'
Sonuçta Pakistan'da bu konuda bir soruşturma açıldı. Pakistanlı yetkililer konuyu Çinli yetkililerle de masaya yatırdı. Moten'in Pakistan asıllılara verilen ülkeye vizesiz giriş hakkından da mahrum bırakılacağı belirtildi.
ABD'nin Teksas eyaletinde yaşayan ve Amerikan pasaportu taşıyan Mariyah Moten konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bütün engelleri yıktım, önümüzdeki yıllarda 'Miss Bikini' unvanını taşıyacak daha pek çok Pakistanlı olacaktır" dedi.

'Türk kızları gibi olmak istiyorlar'

<ı>MAGAZİN SERVİSİ
"Miss Bikini of the Universe"ün başkanı ve sahibi Çevik Suha Alpaylı, Mariyah Moten'in yarışmaya Pakistanlı kadınların özgürlük arayışını dünyaya duyurmak için katıldığını söyledi. Alpaylı şöyle konuştu:
"Bu yıl Çin'de 2. kez yapılan yarışmaya 43 ülkeden yarışmacı katıldı. Pakistanlı Mariyah yarışmaya belli bir amaçla soktu. Diyorlar ki, 'Türkiye de bizim gibi Müslüman. Türkiye'den bu tür yarışmalara genç kızlar katılabiliyor. Ama bu özgürlük Pakistan'da yok. Biz de aynı özgürlüğe sahip olmak istiyoruz. ' Bu görüşlerini yarışmada da açıkladıkları için medyanın ilgisini çok çektiler. Pakistan dışında yaşayan Pakistanlı kadınları örgütleyip hak arayışı peşindeler."

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 03:37

İLGİLİ HABERLER