Spor
  • 29.3.2013 15:15

Yattara karakolluk oldu

HÜSEYİN KAR - KORAY ÜNLÜ
MERSİN - Mustafa Keçeli ve Hakan Bayraktar ile birlikte kadro dışı bırakılan İbrahim Yattara, Koray Aydın Stadyumu’nda antrenman yaptığı sırada, bir grup taraftar ile tartıştı. Mersin ekibinin Gineli oyuncusu, taraftarların kulübün kendisine tahsis ettiği aracın anahtarını istediklerini iddia ederek, çıkan tartışmada taraftarların kendisini darp ettiğini ileri sürdü. Taraftarlardan şikayetçi olup polise başvuran Yattara ve kendisine darp ettiğini iddia ettiği 3 taraftar Osmaniye Polis Merkezi'nde ifade verdi.
Göz altına alınan 3 taraftar doktor kontrolünden geçirilirken, ünlü oyuncu polis merkezinde avukatını bekliyor. Yattara’nın polis merkezinin çıkışında açıklama yapması bekleniyor.

BAŞKAN KAHRAMANLI'DAN YATTARA AÇIKLAMASI
Mersin İdmanyurdu Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı, kırmızı-lacivertli futbolcu İbrahim Yattara'nın iddialarının tamamen asılsız olduğunu ifade ederek, "Bu Yattara'nın kendi düzmecesi, şovmenlik yapmasıdır. Hiçbir katkısı olmadan bizden parasını da aldı, primini de aldı" dedi.
İbrahim Yattara'nın kendisi hakkında ortaya attığı iddialarla ilgili açıklamalarda bulunan Mersin İdmanyurdu Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı, Yattara'nın Mersin'e geldiği günden beri sakat olduğunu ve bugüne kadar takıma hiçbir zaman faydası, katkısı olmadığı söyledi.
Bugüne kadar ne kendisinin ne de yönetimden birinin Yattara’ya hiçbir yaptırım uygulamadığını vurgulayan Kahramanlı, "Hiçbir zamanda sıkıştırmadık. Böyle bir şey de yok. Ne ben ne de taraftarlarımız bugüne kadar Yattara niye oynamıyorsun, niye aldığın paranın hakkını vermiyorsun demedi. Yattara bizde oynamadan para alan bir futbolcu. Hiçbir katkısı olmadı, parasını da aldı, primini de aldı. Son dakika da Başkan adam yollamış, beni dövdürmüş. Bunların hepsi asılsız. Kesinlikle Yattara'yı ne gördüm ne antrenman sahasına gittim. Antrenmanı nerede yaptığını da bilmiyorum. Bu Yattara'nın kendi düzmecesi, şovmenlik yapmasıdır" diye konuştu.

"BUNLAR KAÇMA PLANLARIDIR"
Yattara'nın bunları kulübe zarar vermek için yaptığını iddia eden Kahramanlı, "Buradan nasıl kaçabilirimin planlarını yapıyor. Şimdi bundan sonra günde iki antrenman hocalarımız başında yapacaklar. Bunu yaparak acaba kaçabilir miyim dedi. Ama nasıl kaçacağını da bilmiyor. Tek amacı bana burada böyle bir yaptırım uyguladılar, tehdit ettiler işte ben gitmek istiyorum. Böyle bir şeyi ne yaptık ne de yaparız. Bu saatten sonra da zaten kadro dışı kalmış adamla bizim işimiz olmaz. Böyle bir şeyin olması da mümkün değil. Böyle bir şeyde yok" ifadelerini kullandı.

"GEREKİRSE KADRO DIŞI KALMIŞ FUTBOLCUNUN ELİNDEN ARABASINI DA ALIRIZ"
Futbolculara verdikleri araçlarla ilgili de açıklamalarda bulunan Kahramanlı, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Türk futbolculara zaten biz araba vermedik. Sadece yabancı oyunculara sezon sonuna kadar kullanmaları için kiralık araba verdik. Yattara'nın altındaki arabada kiralık. Dün mü, bugün mü Yattara'nın altındaki arabanın bakımının geldiğini söylediler. Bu aracın alınıp servise verilip bakımdan geçmesi gerekiyordu. Bana böyle bir bilgi geldi. Ama zorla arabasının alınması gibi bir şey yok ama arabayı gerekirse alabiliriz de. Yattara kadro dışı kalmışsa, biz istersek arabayı alabiliriz. Ama yönetim kurulunun ne böyle bir kararı var, ne de böyle bir şey olabilir. Yattara'nın dövülmüş, kırılmış bir tarafı var mı ya da hastaneye gidip alınmış bir rapor var mı? Peki neden basına dövüldüm, sövüldüm diye bildiriyor. Hele hele benim de ismimi kullanarak bunu gündeme atması çok ayıp ve çirkindir. Ben 5 senedir kulüp başkanıyım. Kendi futbolcumla bire bir hiçbir zaman böyle bir şeye girmedim, girmemde. Çünkü ben onlara babalık yapıyorum, ağabeylik yapıyorum. Hele benim gibi bir Kulüp Başkanı Yattara gibi kadro dışı kalmış bir oyuncuyu dövdüreceğim, sövdüreceğim bilmem ney yapacağım. Bu saatten sonra yakışmaz bize."

"YATTARA'YI DEVRE ARASI GÖNDERECEKTİM AMA GİRAY HOCA BIRAKMADI"
Devre arası Yattara'yı göndereceğine de vurgu yapan Kahramanlı, "Giray hocamızın ya başkanım faydalı olur, yararlanabiliriz 2-3 hafta sonra sağlam bu arkadaşımız dedi. Halen de sağlam. Bugüne kadar bu kulübe hiçbir katkısı olmamıştır, faydası da olmamıştır. Zararı olmuştur. Biz böyle bir futbolcuyu bugüne kadar sahiplendik. Her gün de sakattı ama bizim doktorların kontrolünde tedavileri yapılıyordu. Bugünde bu arkadaşımız çıkıyor ve kulübün arkasından hiç aslı olmayan, olaysız ve bir takım hakikaten yapılmayan bir şeyin gündeme atıp, gündem yaratmak bir futbolcuya yakışmıyor" ifadelerini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 16:46

İLGİLİ HABERLER