Spor
  • 23.10.2009 00:00

YAZICI FİFA'LIK OLUYOR...

Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı'nın korumalarıyla birlikte HaberTürk Gazetesi Muhabiri Erhan Telli'yi dövmesi, Avrupa'da da yankı buldu !.. Dünya Spor Yazarları Birliği, konuyu FIFA'ya taşıyacak !.. AIPS Başkanı Giannı Merlo, TFF Başkanı Mahmut Özgener ve Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı‘ya birer mektup göndererek Habertürk Muhabiri Erhan Telli’ye yapılan saldırıyı kınadı. Başkan Merlo, konuyu FIFA’ya taşıyacağını da açıkladı !..

Dünya Spor Yazarları Birliği Başkanı Gianni Merlo, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ve Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı‘ya birer resmi mektup göndererek, 13 Ekim 2009 tarihinde Habertürk muhabiri Erhan Telli’ye yapılan saldırıyı protesto etti. Başkan Merlo, mektubunda saldırının basın özgürlüğüne yapıldığını belirterek, Türkiye Futbol Federasyonu‘ndan konuyu araştırarak gerekli girişimlerde bulunmasını beklediğini ifade etti. AIPS Başkanı FIFA Medya Komisyonu üyesi sıfatıyla konuyu FIFA‘ya bildireceğini ve kişisel olarak takipçisi olacağını da taraflara bildirdi.

AIPS Başkanı Gianni Merlo‘nun TFF Başkanı Özgener ve Bursaspor Başkanı Yazıcı‘ya gönderdiği mektupların çevirisi şöyle:


ÖZGENER'E GÖNDERİLEN MEKTUP
Bay Mahmut Özgener
Başkan
Türkiye Futbol Federasyonu Lozan, 20 Ekim 2009

Sayın Bay Özgener,

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) ve Dünya Spor Yazarları Birliği (AIPS) üyesi Bay Erhan Telli’ye yapılan fiziksel saldırı karşısında duyduğum öfkeyi, şahsım ve AIPS Yönetim Kurulu adına derin bir üzüntüyle bildirmek isterim.

Habertürk Gazetesi Spor Gazetecisi Bay Telli’nin, Türkiye Süper Lig Kulübü Bursaspor’un Başkanı Bay İbrahim Yazıcı ve korumaları tarafından 13 Ekim 2009 tarihinde Bursa Atatürk Stadı’nda saldırıya uğradığını öğrenmiş bulunuyorum.

TSYD’nin verdiği bilgiye göre Bay Telli, görevini yaptığı sırada bir basın toplantısı sonrasında Bay Yazıcı ve korumaları tarafından birkaç kez fiziksel saldırıya uğrayarak tartaklanmış ve bunun sonucunda merdivenlerden düşmüştür. Ayrıca polisin bu sırada herhangi bir müdahalesi olmamış ve olayı seyretmekle yetinmiştir. Gazeteci hastaneden rapor almış ve polis raporu tutturmuştur.

Bu hukuk dışı saldırıdan hemen sonra şahsınızın Bay Telli’yi Basın Merkezi’nde ziyaretinizden duyduğum memnuniyeti belirtmek isterim.

Bu mektubun aynı zamanda resmi bir protesto olduğunu ifade ederken, saldırının şahsınız ve kurumunuz tarafından araştırılmasını, Bay Yazıcı ile korumalarına karşı gereken girişimlerde bulunulmasını bekliyorum.

Şurası gerçektir ki, profesyonel bir futbol kulübü başkanının bir gazeteciye saldırması, etraflı biçimde soruşturulması ve çok ciddiye alınması gereken bir durumdur. Basın özgürlüğünün üstünlüğüne her zaman saygı gösterilmesi gerekir.

FIFA Medya Komisyonu üyesi olarak, futbolun dünya örgütünü de saldırıdan haberdar etmeyi görev addediyorum. Ayrıca, suç işleyen bu kulübe de resmi bir kınama gönderdiğimi bildirmek isterim.

Saygılarımla,
Gianni Merlo
AIPS Başkanı


***

YAZICI'YA GÖNDERİLEN MEKTUP
Bay İbrahim Yazıcı
Başkan
Bursaspor Kulübü Lozan, 20 Ekim 2009

Sayın Bay Yazıcı,

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) ve Dünya Spor Yazarları Birliği (AIPS) üyesi Bay Erhan Telli’ye yapılan fiziksel saldırı karşısında duyduğum öfkeyi, şahsım ve AIPS Yönetim Kurulu adına derin bir üzüntüyle bildirmek isterim.

Habertürk Gazetesi Spor Gazetecisi Bay Telli’nin, 13 Ekim 2009 tarihinde Bursa’da görevini yaptığı sırada siz ve korumalarınız tarafından saldırıya uğradığını öğrenmiş bulunuyorum.

TSYD’nin verdiği bilgiye göre Bay Telli, bir basın toplantısı sonrasında siz ve korumalarınız tarafından birkaç kez fiziksel saldırıya uğrayarak tartaklanmış ve bunun sonucunda merdivenlerden düşmüştür. Ayrıca polisin bu sırada herhangi bir müdahalesi olmamış ve olayı seyretmekle yetinmiştir. Gazeteci hastaneden rapor almış ve polis raporu tutturmuştur.

Bu mektubun aynı zamanda resmi bir protesto olduğunu ifade ederken, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Bay Mahmut Özgener’e de saldırının araştırılması ve gereken girişimlerde bulunulması için bir mektup gönderdiğimi de bilmenizi isterim.

Şurası gerçektir ki, profesyonel bir futbol kulübü başkanının bir gazeteciye saldırması, etraflı biçimde soruşturulması ve çok ciddiye alınması gereken bir durumdur. Basın özgürlüğünün üstünlüğüne her zaman saygı gösterilmesi gerekir. AIPS Başkanı sıfatıyla, harekete geçerek bu konunun yakın takipçisi olacağım.

FIFA Medya Komisyonu üyesi olarak, futbolun dünya örgütünü de saldırıdan haberdar etmeyi görev addediyorum.

Saygılarımla,
Gianni Merlo
AIPS Başkanı

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 14:28

İLGİLİ HABERLER