Eğitim
  • 24.3.2013 22:26

YGS protestosu!..

Cihan DURAK/İZMİR, (DHA) - İZMİR’de, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi gençler Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nı (YGS), Kıbrıs Şehitleri Caddesi boyunca yürüyerek marşlar, sloganlar ve davullar eşliğinde protesto etti.

TGB İzmir Liseliler grubuna üye yaklaşık 100 kişilik grup yürüyüş sırasında 'Atatürk gençliği iş başında', 'Tayyip’in hakkından gençlik gelecek' ve 'Ne YGS ne LYS, Tayyip girsin strese' sloganları attı. Slogan atıp, marşlar söyleyip ve davul çalarak Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerindeki ÖSYM Bürosu önün gelen grup burada basın açıklaması yaptı.

TGB’liler adına basın açıklamasını TGB İzmir Liseli Başkanı Caner Ekinci okudu. Sınav sisteminin sadece alın terine değil bütün hayatlarına göz koyduğunu öne süren Erkin, şunları söyledi:

“Sistem uzun yıllar uğraşsa da kendi kalıplarına uygun bir gençlik yaratamadı. Sınav sistemi ne bireyci ne piyasacı ve ne de gerici eğitim sistemleriyle ve onun uygulamalarıyla gençliği esir alamadı. Şimdi bir yandan üniversiteye sınavsız geçiş hakkı tartışmalarıyla diğer yandan dershaneleri kapatacağız tartışmalarıyla bizleri kandırabileceklerini sanıyorlar. Bizlerin geleceğini çalan, hayatımızı sayılı dakikalara hapseden bu sistemi ve bu sistemin bizlere vaat ettiği her şeyi reddediyoruz. Gençliğin geleceği her yıl değişen ya da değişmesi söz konusu olan sınavlara bağlanamaz. Bütün hayatımız bir kaç saate sığdırılamaz. Tamamen parasız ve bilimsel eğitim talep ediyoruz.”

Protestocu grup, pos cihazı ve kredi kartını temsil eden karton bir kutuyu, polisin geniş güvenlik önlemi aldığı ÖSYM Bürosu kapısına bıraktı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 16:56

İLGİLİ HABERLER