Asayiş
  • 30.1.2007 16:53

ZENGİN KADIN YOKSULLUK OYUNU TUTUNCA

Adana'da, 4 çocuk annesi bir kadının, pencereleri PVC kaplamalı, dayalı döşeli evinin önüne yaptırdığı harabe kulübede yaşadığını söyleyerek hayırseverlerden ve bazı kuruluşlardan yardım aldığı ortaya çıktı.


Çamlıbel Mahallesi'nde yaşayan Gülşah K. (43), Deniz Feneri Derneği'nin arayarak kocasının öldüğünü ve 4 çocuğuyla birlikte penceresi ve kapısı kırık, tuvaleti kapısız kulübede yaşadıklarını söyleyerek yardım talep etti. Bunun üzerine, yardım kuruluşunun Adana'da ortaklaşa çalıştığı Köprü Yardımlaşma Grubu'na giyim eşyasından oluşan yardım paketleri gönderilerek Gülşah K.'ya ulaştırılması istendi. Grup gönüllülerinden yardımsever Beşir Tokmakcı, mahalle muhtarı aracılığıyla haber vererek gittiği evde yardım paketlerini teslim etti. Beşir Tokmakcı, ailenin; kapısı ve penceresi kırık, tuvaletinin kapısı olmayan, koltukları eski ve kırık evde oturduğunu görünce, ertesi gün daha fazla yardım için aynı eve bu kez Köprü Yardımlaşma Grubu Başkanı Bekir Fevzi Yıldırım'ı da alarak habersiz gitti.

Ancak daha önce yardım yaptıkları evin içerisinde kimse olmadığını fark eden Beşir Tokmakcı, komşularından Gülşah K.'yı sordular. Komşuları da Gülşah K.'nın oturduğu evi gösterince hayırseverler şaşkına döndü. Gülşah K.'nın asıl oturduğu evin 3 oda bir salon, pencerelerinin PVC kaplama olduğu tespit edildi. Odun sobasının bulunduğu evde torbalar dolusu kömür ve çeşitli yardım kuruluşlarından gelen gıda paketleri, onlarca kutu giyim eşyası da bulundu. Gülşah K'nın, bu yardımları, gelen yardımseverlere gerçeği söylememeleri için komşularına da dağıttığı belirlendi.


Yardım suiistimalciliği yapan Gülşah K. kameralar önünde hala yardıma muhtaç olduğunu iddia ederek, "Kocam öldü, hiç bir şeyimiz yok. Bu evde yaşıyoruz ve vakıflardan yardım alıyoruz" oyununu sürdürmeye çalıştı.


Köprü Yardımlaşma Grubu Başkanı Bekir Fevzi Yıldırım, 12 yıldır yardım kuruluşlarında muhtaçlara yardım malzemeleri ulaştırdıklarını, zaman zaman yardım suiistimalcileriyle karşılaştıklarını belirterek, "Hayırsever vatandaşlarımız, yardım yapacakları kişileri bizzat gidip kendi evlerinde görsünler ve yardımlarını ona göre yapsınlar. Çünkü yardımlar suiistimal ediliyor. Biz elimizden geldiğince yardımları doğru kişilere ulaştırmaya çalışıyoruz" dedi.
Aileye ilk yardımı götüren gönüllü Beşir Tokmakcı ise "Daha önce yardım götürdük. Ben o gece uyuyamadım. Daha sonra ailenin durumuna üzülerek ertesi gün yeniden yardım yapmaya geldik ama yeni evi görünce şaşkına döndük" dedi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 22:29

İLGİLİ HABERLER