Yaşam
  • 11.7.2017 00:34

Arabalar 3: Teknoloji Tecrübeye Karşı

Arabalar 3: Teknoloji Tecrübeye Karşı

 Çocukların çok sevdiği animasyon film serisi “Arabalar” en yeni filmi “Arabalar 3” ile 16 Haziran’da vizyona girdi. Bu film ile birlikte yeni nesil yarış arabalarıyla da tanışmış olduk. Yeni nesil yarışçılar en gelişmiş teknolojilerle donatılmış muhteşem arabalar. Kendileri çok teknolojik özelliklere sahip oldukları gibi yarışlara hazırlanırken de eski yarışçıların hiç görmediği, en gelişmiş teknolojik aletlerden yararlanıyorlar. Yeni nesil yarışçılar daha hızlı, daha güçlü ve hatta yenilmez gibi görünse de eski yarışçılarda onların sahip olmadığı bir şey var; tecrübe.

“Arabalar 3” filminde karşımıza çıkan eski nesil yarışçıların çoğunu önceki Arabalar filmlerinden tanıyoruz. Filmin kahramanı Şimşek McQueen de tabii ki bu eski nesil yarışçılardan biri. Kariyerinin zirvesindeki muhteşem yarışçı Şimşek McQueen için işler yeni nesil yarışçıların en iyisi Jackson Storm ile karşılaşınca değişmeye başlıyor. Yarışlarda Jackson Storm’a yenilmeye başlayan Şimşek McQueen’in tüm şöhreti ve yarış kariyeri tehlikeye giriyor. Son yarışlarında Şimşek, Jackson Storm’u yenmeye çalışırken belki de tüm yarış hayatını sonlandıracak bir kaza yapıyor ve sezona veda ediyor. Fakat bu büyük kazaya rağmen mücadele etmekten vazgeçmiyor.

Jackson Storm’u yemek zorunda olduğunu bilen Şimşek McQueen ilk önce Storm’un yöntemlerini deniyor. Son teknolojiyle donatılmış bir tesiste yarışlara hazırlanmaya çalışan Şimşek McQueen bu teknolojinin kendisine göre olmadığını fark ediyor. Antrenörü Cruz Ramirez ile çalışmalarına eski yöntemlerle devam etmeye karar veren Şimşek McQueen bunun da yeterli olmadığını görünce çareyi kendisinden daha da bilgili, daha da tecrübeli olan eski yarışçılara danışmakta buluyor.

Şimşek McQueen’in eski eğitmeni Doc Hudson’ın arkadaşı Smokey tecrübeleriyle Şimşek McQueen’e yol gösteriyor. Smokey, Şimşek McQueen’in Jackson Storm’un teknolojisiyle başa çıkamayacağını biliyor. Şimşek McQueen’e Jackson Storm’dan daha güçlü veya daha hızlı olamaycağını fakat daha zekice hareket edebileceğini söylüyor. Smokey tecrübesi sayesinde Şimşek McQueen’in göremediği bir şeyi görüp, ona doğru tavsiyeleri verebiliyor. Böylelikle Şimşek McQueen sahip olmadığı bu teknolojiyle başa çıkmaya çalışıp kendine zarar vermek yerine sahip olduğu zeka ve tecrübeyi kullanmayı öğreniyor. Arabalar 3 filmi çevremizdekilerin bilgi ve tecrübelerine önem verip, onlardan faydalanmak gerektiğini bu heyecanlı hikayeyle bir kez daha hatırlatıyor. 

 

Güncellenme Tarihi : 19.7.2017 12:20

İLGİLİ HABERLER