Gündem
  • 31.8.2004 00:53

30 AĞUSTOS RESEPSİYONUNDAN İLGİNÇ NOTLAR!..

MUAMMER TAN
ANKARA - Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ün, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Gazi Orduevi'nde verdiği resepsiyonda sahne alan ünlü sanatçı Sertab Erener, geceye katılanlara unutulmaz anlar yaşattı.


Devletin zirvesini bir araya getiren resepsiyonda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, AB İlerleme Raporu'na ilişkin değerlendirmelerde bulundular. 6 Ekim'den önce Baltık ülkelerini kapsayan bir geziye çıkacağını belirten Başbakan Erdoğan, gelinen son durumu, "Genelde olumlu gibi geliyor" şeklinde değerlendirdi. Kararı görmeden bir şey diyemeyeceğini belirten Başbakan Erdoğan, bir anısını anlattı. Başbakan Erdoğan, "Bir hocam şunu derdi; Bir güreşçinin iki omzunu birden yere getirdikten sonra iki hakem birden vermezse, tuş etmiş sayılmazsın" dedi.


Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcı Abdullah Gül ise, "AB raporu konusunda sürpriz beklemiyoruz. Şayet sürpriz olursa bu AB için siyasi bir karar olur. Avrupalılar böyle bir şey yapamazlar" diye konuştu.


Resepsiyonda karşılaştığı Rusya Büyükelçisi Katin Stagen ile bir süre sohbet eden Başbakan Erdoğan, büyükelçi vasıtasıyla 2 Eylül'de Türkiye'yi ziyaret edecek olan Rusya Devlet Başkanı Putin'i akşam çayına davet etti. Başbakan Erdoğan'ın daveti üzerine Rus Büyükelçi, Putin'in programı üzerinde çalışmaya devam ettiklerini söyledi.


Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt da ülke güvenliğinin önemine ilişkin mesajlar verdi. Türkiye'nin zor bir coğrafyada bulunduğuna işaret eden Orgeneral Büyükanıt, "Koşulları siz oluşturmuyorsunuz. Bu yüzden, oluşan koşullara çare üretmelisiniz" şeklinde konuştu. Bütün dünyayı etkisi altına alan küreselleşmenin her boyutuyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan ve bu çerçevede güvenlik konusunun önemine dikkat çeken Orgeneral Büyükanıt, "Çevrede her şey değişiyor. Sadece savaşmak için değil, barış ve caydırıcılık için silah gerekli. Caydırıcı gücün yoksa başkaları sizin hakkınızda yanlış hesaplar yapar. Türkiye'nin, güvenliğini göz ardı etmesi mümkün değildir. Bakın Ortadoğu'da Kafkaslar de neler oluyor" dedi. Orgeneral Büyükant, Türkiye'nin çok belalı bir coğrafya da bulunduğu ve caydırıcı bir güce ihtiyacı bulunduğunu yineleyerek, Türkiye'nin yakınında meydana gelen gelişmeleri görmemesinin mümkün olmadığını vurguladı.


Milli bayramların halkın katılımıyla daha renkli ve şölen havasında geçmesi gerektiğini belirten Orgeneral Büyükanıt, "Bu emir-demirle olmaz. Gönülle olması lazım. Bayram, halkın katılımı olduğu zaman bayrak olur" diye konuştu. Orgeneral Büyükanıt, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın askeri olmasına karşın, halkın katılımını en yüksek seviyede tutmaya gayret ettiklerini ve bu çerçevede arayışların devam ettiğini kaydetti.


Öte yandan, Orgeneral Büyükanıt'ın sigarayı bırakması da en çok konuşulan konuların başında geldi. 2 gün önce sigarayı bıraktığını söyleyen Orgeneral Büyükanıt'a gazeteciler her fırsatta sigara ikram ederek, iradesini sınadılar. Ancak, Orgeneral Büyükanıt, gazetecilerin bu girişimlerini her defasında reddetti.


CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a ise Mustafa Sarıgül'ün akıbetine yönelik sorular yöneltildi. Sarıgül'ün istifa etmeyeceğini açıkladığını ve bu süreçte ihraç olup olmayacağının sorulması üzerine Baykal, "Ona karar verecek olan ben değilim" dedi.


Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek ise, Atina Olimpiyatları'na ilişkin açıklamalarda bulundu. Olimpiyatların, bir spor dalında çalışılırsa başarılı olunacağı mesajını verdiğini belirten Oramiral Örnek, "Bütün sporların anası atletizmdir. Üç tarafı denizlerle çevriliyiz ama bir yüzücümüz bile yok" diye konuştu.


Bu yılki 30 Ağustos resepsiyonunda ünlü sanatçı Sertap Erener bir konser verdi. Yaklaşık 1 saat sahne alan Erener, seslendirdiği eski ve yeni parçalarıyla geceye katılanlara unutulmaz saatler yaşattı. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve eşi Semra Sezer, resepsiyondan ayrılmadan önce, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök ve eşi Sevinç Özkök ile birlikte sahneye gelerek Erener'i kutladı.


TBMM Başkanı Bülent Arınç, Başbakan Erdoğan ve diğer bakanlar, yaklaşık 1 saat resepsiyonda kaldılar. Başbakan Erdoğan, Orgeneral Özkök, Cumhurbaşkanı Sezer ve TBMM Başkanı Arınç ve Baykal'ın uzun süren sohbetleri dikkat çekti.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:50

İLGİLİ HABERLER