Asayiş
  • 28.1.2013 13:28

Ablasını döven eniştesini öldürdü!..

ADANA'da 36 yaşındaki Hüseyin B., 2 ay önce ablasından boşanan eniştesi 38 yaşındaki İbrahim Halil Giray'ı bıçaklayarak öldürdü. Cinayetin çocukların velayetini alma yüzünden başlayan tartışma sonucu meydana geldiğini ileri süren zanlı, çıkartıldığı mahkemece tutuklandı.

 İddiaya göre, işsiz olan İbrahim Halil Giray, 3 çocuğunun annesi Cemile'den şiddetli geçimsizlik nedeniyle 2 ay önce boşandı. Mahkemenin velayetini anneye verdiği çocukları görmeye giden İbrahim Halil Giray ile eski eşi arasında tartışma çıktı. Daha önce de eşine şiddet uyguladığı ileri sürülen Giray, onu dövmeye kalktı.

5 YERİNDEN BIÇAKLADI

Eski eşinin şiddet uyguladığı kadın, telefonla kardeşi Hüseyin B.'yi arayıp, "Gel beni bu adamdan kurtar. Ayrıldım, hala bana dert oluyor, eziyet çektiriyor" diyerek yardıma çağırdı. Telefonda yardım isteyen ablasına, "Merak etme sen, yakında ondan tamamen kurtulacaksın" diyen Hüseyin B., olayın meydana geldiği eve gitti. Eski enişte ile tartışmaya başlayan Hüseyin B., İbrahim Halil Giray'ı, 5 yerinden bıçakladı.

İbrahim Halil Giray ağır yaralı olarak ambulansla Toka Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Hüseyin B., olayda kullandığı suç aleti bıçakla birlikte yakalandı. Giray, hastanede doktorların tüm müdahalesine rağmen 4 saat sonra öldü.

ABLAMA EZİYET EDİYORDU

Eski eniştesinin öldüğünü Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgu sırasında öğrenen Hüseyin B., "Evlendikleri günden beri ablama eziyet ediyordu. Sürekli kavga, sürekli tartışmaları olurdu. 2 ay önce ayrıldılar. Mahkeme çocukların velayetini ablama verdi. Olaydan önce çocukları görmeye gelmiş, ablamla velayet yüzünden tartışmışlar. Ablam beni aradı, konuşmak için yanlarına gittim. Tartışmaya başladık, elini beline attı. Daha önce çalıştığım fabrikaya gelip beni bıçakla tehdit etmişti. Bu yüzden bıçak çekeceğini düşündüm. Mutfaktan aldığım bıçağı sapladım, kendimi kaybetmişim, kaç kez vurduğumu hatırlamıyorum" diye konuştu.

İbrahim Halil Giray'ın cenazesi yapılan otopsinin ardından yakınlarına teslim edilirken, Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen Hüseyin B., "Ben herhangi bir şey yapmadım. Kendisi saldırdı bana, ben kendimi savunmak istedim. Pişmanım" dedi. 

 

DHA

Güncellenme Tarihi : 21.3.2016 12:02

İLGİLİ HABERLER