Gündem
  • 30.3.2011 03:09

AK PARTİ SAPIKLARI HADIM YASASI'NI ÇIKARIYOR!..

AKP, Meclis tatile girmeden önce yasa teklifini yarın Adalet Komisyonu’na, haftaya ise Genel Kurul’a getirmeyi planlıyor.

AKP’li kadın milletvekillerinin imzasıyla TBMM Başkanlığı’na sunulan ve yarın Adalet Komisyonu’nda ele alınacak "Cinsel suçlara ilişkin cezalar artıran" yasa teklifin, Meclis tatile girmeden yasalaşması planlanıyor.

-KAYSERİLİ ÇOÇUKLAR-

Kayseri’de yaklaşık iki yıl önce kaybolan çoçukların ölü bulunmasının ardından Hükümet ve AKP harekete geçti. Teklife muhalefet partilerinin de destek vermesi halinde Meclis tatile girmeden yasalaşması amaçlanıyor.

Yasa teklifi ile taciz suçunu işleyenlere verilen cezalar artırılıyor. Teklife göre cinsel davranışlarla bir kişinin vücut dokunulmazlığını ihlal eden kişinin alacağı ceza 2-7 yıldan 5-10 yıla çıkıyor.

-ÇOÇUK TACİZCİLERİN CEZASI ARTIRILIYOR-

Teklifle; 12 yaşını doldurmamış çocuğa karşı ya da anne baba ve kardeş ile üvey baba, üvey anne veya üvey kardeş tarafından işlenmesi halinde verilen hapis cezası yarı oranında artırılıyor. Mağdurun cinsel taciz nedeniyle eğitimini ve işini terk etmesi halinde verilen hapis cezaları bir kat daha artırılacak. Kanun teklifi ile çocuklara cinsel taciz suçunu düzenleyen cezalar da 6 yıldan 12 yıla kadar hapis cezasına çıkıyor.

-TESTOSTERON-

Yasa teklifi ile, kamuoyunda "hadım" olarak bilinen yöntemin de cinsel taciz suçunu işleyenlere testosteron tedavisi ile uygulanacağı öngörülüyor. Cinsel saldırı suçundan, çocukların cinsel istismarı suçundan veya reşit olmayanla cinsel ilişki suçunun nitelikli halinden hapis cezasına mahkum olanlar, cezanın infazı sırasında ve koşullu salıverildikleri takdirde, denetim süresi içinde; testosteron etkisini önemli ölçüde azaltıcı tedaviye tabi tutulabilecekler. Bu suçların birden fazla işlenmesi halinde, bu kişilerin, söz konusu tedavi ve yükümlülüğe tabi tutulması zorunlu olacak. Bu kişiler ayrıca, mağdurun bulunduğu yerlere yaklaşmaktan, çocuklarla bir arada olmayı gerektiren bir ortamda çalışmaktan, çocuklarla ilgili bir meslek icra etmekten yasaklanacak.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 19:01

İLGİLİ HABERLER