Gündem
  • 26.9.2023 11:33

Akşener devleti mahkemeye verdi

İYİ Parti lideri Meral Akşener, kendisi hakkında "Fetullahçı Terör Örgütü'ne üyelik" tahkikatında "kovuşturmaya yer yok" kararı alınmasına rağmen yaşadığı hak ihlalleri nedeniyle Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulundu.

Akşener'in hukuk danışmanı ve İYİ Parti Antalya Milletvekili Uğur Poyraz, başvuru ile alakalı yazılı ifadesinde, "adil yargılanma", "suçlamanın sebebi ve doğası hakkında bilgilendirilme", "makul sürede yargılanma" ve "lekelenmeme" haklarının, Anayasa'nın 36. maddesi gereği ihlal edildiğini iddia etti.

Poyraz, 2019'da gerekçesiz verilen gizlilik kararından sonra dosyanın seyrinde somut bir ilerleme olmadığını ifade etti ve aynı süre zarfında medyada dosyanın içeriğine dair bilgi ve değerlendirmelere yer verildiğini belirtti.

Poyraz başvurusunda, 4 yılına erişim yasağı konulan ve toplamda 7 yıl süren tahkikat sürecinin, bu dönemdeki seçimlerde AK Parti ve Cumhur İttifakı bünyesindeki diğer partiler tarafından Akşener ve İYİ Parti'ye karşı politik bir silah olarak kullanıldığını ileri sürdü.

Başvurusunda Akşener'in anayasal haklarının ihlal edildiği ifade eden Poyraz, yaşadığı saldırılar nedeniyle 5 milyon lira manevi tazminat istendiğini ve eğer tazminat alınabilirse paranın tamamının şehit ailelerine bağışlanacağını dile getirdi.

Güncellenme Tarihi : 26.9.2023 11:44

İLGİLİ HABERLER