Gündem
  • 1.9.2024 12:41

Alçaklığa bak.. İsrail güçleri eli bayraklı 82 yaşındaki adamı 9 kurşunla şehit etti

Cenin'de şiddetli çatışmalar ve İsrail güçleri yaşlı bir Filistinliyi 9 kurşunla öldürdü

Filistin Kızılayı, cuma akşamı Cenin'de yaşlı bir Filistinlinin İsrail askerlerinin kurşunlarıyla öldürüldüğünü duyurdu. İsrail'in kentte, köylerde ve kampta askeri operasyonu sürüyor.
Kızılay, Cenin'in doğu mahallesinde yaşlı Tevfik Ahmed Yunus Kandil'in (82 yaşında) ordunun açtığı ateş sonucu öldürüldüğünü söyledi.

Tıbbi kaynaklar, yaşlı adamın İsrail ordusunun keskin nişancıları tarafından atılan 9 kurşunla öldürüldüğünü söyledi.

Dernek, İsrail güçlerinin "şehit ve bir yaralıyı doğu mahallesine taşıyan ambulanslara ateş açtığını" açıkladı.

İşgal, Batı Şeria'da Hamas'ın 3 üyesine suikast düzenlendiğini duyurdu... ve İsrail müzakere heyeti sonuç alamadan Doha'dan döndü.

Cuma günü İsrail işgal ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin şehrinde, Çarşamba günü şafak vaktinden bu yana devam eden askeri operasyon sırasında Hamas hareketinin 3 üyesinin öldürüldüğünü duyurdu .

Ordu, yaptığı açıklamada Cenin'deki "El Kassam Tugayları" komutanı Wissam Hazem ile aktivistler Maysara Masharqa ve Arafat Amer'e suikast düzenlediğini söyledi. Hamas, İsrail ordusunun açıklamasında belirtilenler hakkında hemen yorum yapmadı.

İsrail açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Ordu, Şin Bet ve Sınır Muhafızları'nın Batı Şeria'nın kuzeyinde son saatlerde düzenlediği askeri operasyon sırasında güçler, Cenin'de Hamas ağının lideri liderliğindeki silahlı adamlardan oluşan bir hücreyi tespit etti. ”

Şöyle ekledi: "İzleme sonrasında, Şin Bet'in rehberliğindeki Sınır Muhafızları ajanları, Cenin'deki Hamas ağının lideri Wissam Hazem'i ortadan kaldırdı."

İsrail ordusu, "Hazem'in Batı Şeria'daki diğer saldırıların yanı sıra silahlı saldırı operasyonları ve patlayıcıların patlatılması operasyonlarını yürütmek ve yönetmekle meşgul olduğunu" iddia etti.

"Kısa bir süre sonra Hava Kuvvetlerine ait bir uçak, Hazem'le birlikte seyahat ettikleri araçtan kaçmaya çalışan diğer iki militanı da etkisiz hale getirdi."

Güncellenme Tarihi : 3.9.2024 01:51

İLGİLİ HABERLER