Ekonomi
  • 26.3.2011 00:01

ALİ BABACAN CHP'Yİ BÖYLE Tİ'YE ALDI!..

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, karşılarında akıllı, itibarlı ve söyledikleri itibar gören bir muhalefet partisi göremediklerini söyledi.
Eskişehir Girişimci Sanayiciler ve İşadamları Derneği (EGSİAD) Kongresi'ne katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, kim ne verirse ben 5 katını veririm diyenlerin döneminin Türkiye'de kapandığını belirtti. Türkiye'de bu dönemlerin alıcısı olmayacağını ifade eden Babacan, "Bu tür söylemlerin artık cahibesi de kalmadı diye düşünüyorum. Fakat yanılmışım daha önceki gün bir siyasi partinin genel başkanı çıkıyor, AK Parti'nin hazırlamış olduğu 2023 Türkiyesi hedeflerini almış kimine yüzde 5 kimine de yüzde 10 eklemiş ve arka arkaya sıralamış. Onlar 550 ihracaat diyorsa, ben 650 ihracaat diyorum. Yani başka parti de gelir 700, 750 der. Bunun arkasındaki analiz ne? Hesap ne? Bu bir hesap işidir. Daha 1 aydır 'herkese 600 TL' verecez diyorlar. Bunun hesabını daha ortaya koymuş değiller. Topu topu 3 tane rakam söylüyor. 3 rakam açıklıyorlar. Birinci ile ikinci rakamı çarptığınız zaman üçüncü rakam çıkıyor ya da çıkması gerekiyor. Ben çarpıyorum bulamıyorum. İlkokul 3'e giden çocuklara
çarptırıyorum farklı rakamlar buluyorlar. Türkiye'nin ana muhalefet partisi henüz yarım sayfa bir hesap ortaya koyabilmiş değil. Mantık ne: Kim ne verirse ben 5 katını veririm. Gerçekten üzücü bir tablo. Her meslekte rakibin akıllı olmasını arzu edersiniz. Çünkü akılsız rakip şaşırtır, ne yapacağını bilemezsiniz. Ama aklı başındaysa, az çok hareketini ölçer biçersiniz. Şimdi maalesef Türk siyaset tablosunda böyle bir durum var. Karşımızda böyle akıllı, itibarlı, söylediği itibar gören bir muhalefet partisi göremiyoruz. Bu da Türkiye açısından çok önemli. Kendimizi çok yanlız hissediyoruz. Halbuki daha makul olsalar, oturulsa bazı konular konuşulsa, Türkiye için beraber çalışabilsek. Yani Anayasa değişikliğinde bunlar hukukçu arkadaşlarımıza randevu vermediler. Görüşmeyiz, oturup konuşmayız dediler. Ne oldu halkımız yüzde 58 "Evet" deyip geçti. Biz hep diyorduk muhalefet, bir proje getirsin, öneri getirsin sürekli eleştirmesin biraz da öneri getirin diyorduk. Ama biz daha fazlasını veririz demek ne öneridir ne de projedir" dedi.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 19:14

İLGİLİ HABERLER