Asayiş
  • 15.9.2004 00:14

ALKOLÜN SÜRÜCÜLERE TAMAMEN YASAKLANMASINA HIRVAT RAHİPLER NEDEN TEPKİ GÖSTERDİ?

Hırvartistan'da sürücülere alkolün tamamen yasaklanmasına en şaşırtıcı tepki rahiplerden geldi.  

Bu durumda araba kullanamayacaklarını söyleyen rahipler, hükümetten kendilerine özel şoför tutabilmeleri için kaynak tahsis etmelerini istedi.

Hırvatistan'da geçen ay kabul edilen bir yasayla alkollü araç kullanmaya getirilen limit binde 5 düzeyinden sıfıra indirilmişti.

Katolik rahipler, alkole sıfır hoşgörüyle yaklaşan yeni yasanın geçmesinin ardından tazminat arayışına girdi.

Yerel bir gazetenin haberine göre rahipler ayinler sırasında şarap içmeye mecbur olduklarını anımsatarak, artık bir ayinden diğerine giderken araba kullanamayacakları ve şoför tutmak zorunda kalacakları gerekçesiyle kendilerine yılda 12 milyon dolar ek kaynak verilmesini talep etti.

Ayin sırasında birkaç damla içilen şarap, İsa'nın kanını simgeliyor. "Yasalara uymak istiyoruz. Bu nedenle de özel şoförler talep ediyoruz" diyen bir rahip, sorunlarını şöyle dile getirdi:

"Bazı rahiplerin birkaç kilisede birden hizmeti oluyor ve bunlar çoğu zaman farklı bölgelerde gerçekleşiyor. Dolayısıyla araba kullanmak zorundalar. Eğer kendileri süremiyorlarsa, başka birisi onlar için sürmek zorunda".

Alkollü araç kullanmaya getirilen sıfır limitinin ardından, şimdi Hırvatistan'daki yaklaşık 2 bin Katolik rahip, kendilerine günde 5 saat şoförlük yapacak, içki içmeyen kişiler arıyor.

bbc

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:55

İLGİLİ HABERLER