Asayiş
  • 27.2.2012 14:51

Anadolu Efes'e yeni antrenör

Ufuk Sarıca'dan boşalan başantrenörlük görevine Yunanistan milli takımının tecrübeli çalıştırıcısı Ilias Zouros getirildi.

Beko Basketbol Ligi’nde lider durumda bulunan, ancak THY Avrupa Ligi’nde istediği sonuçları alamayan Anadolu Efes, başantrenör Ufuk Sarıca ile yollarını ayırdı.

THY Avrupa Ligi’nde top 16’dan gruptan çıkma başarısı gösteremeyen lacivert-beyazlı takımın, Sarıca ile karşılıklı anlaşarak yollarını ayırdığı öğrenildi.

Konuyla ilgili AA muhabirine açıklamada bulunan Ufuk Sarıca, çok uzun yıllar oyuncu ve antrenör olarak severek çalıştığı kulübündeki başantrenörlük görevini karşılıklı anlaşarak bırakma kararı aldığını söyledi.

Sarıca, şartların bu kararı gerektirdiğini belirterek, "Çok uzun yıllar oyuncu ve antrenör olarak severek çalıştığım kulübümdeki başantrenörlük görevimi karşılıklı anlaşarak bırakma kararı almış bulunmaktayım. Sezonun geri kalan kısmının başarılı geçmesini temenni ederim. Birlikte çalıştığım antrenör, idareci arkadaşlara ve oyunculara emekleri için teşekkür ederim" dedi.

Anadolu Efes’te Zouros dönemi

Beko Basketbol Ligi takımlarından Anadolu Efes, yollarını ayırdığı başantrenör Ufuk Sarıca’nın yerine Yunanistan Milli Takım Başantrenörü Ilias Zouros’u getirdi.
         Özerhun, yaptığı yazılı açıklamada, Ilias Zouros’u takımın başına getirdiklerini ve Ufuk Sarıca’nın kulübün bünyesinde çalışmalarına devam edeceğini söyledi.
         Engin Özerhun, alınan sonuçların kendilerini bu noktaya getirdiğini belirterek, "Ufuk Sarıca bünyemizde kalarak Anadolu Efes Kulübü’ne katkıda bulunmaya devam edecek. Sarıca’nın yerine sezon sonuna kadar Yunanistan Milli
Takım Antrenörü Ilias Zouros görev yapacak" ifadelerini kullandı.
         Lacivert beyazlı takımın yeni çalıştırıcısı Ilias Zouros, sırası ile Olympiacos, Sagesse Beirut, Peristeri, Aris, Paris-Levallois Basket, Panellinios ve Zalgiris Kaunas takımında görev yaptı. Zouros, geçtiğimiz eylül ayında
Litvanya’da düzenlenen 2011 Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda Yunanistan ile altıncılığı elde etti.
         2009-10 sezonunda Panellinios’u Avrupa Kupası’nda Dörtlü Final’e çıkaran Yunanlı başantrenör, bu organizasyonda yılın çalıştırıcısı  seçildi.
         Zalgiris ile 2001’de Litvanya Ligi ve Litvanya Kupası şampiyonluğu bulunan Ilias Zouros, 2004’te Sagesse Beirut ile FIBA Asya şampiyonluğuna ve Lübnan şampiyonluğuna ulaştı.

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 19:54

İLGİLİ HABERLER