Asayiş
  • 30.3.2013 12:03

Ankara'da feci kaza!..

ANKARA'da önündeki araca çarpmamak için manevra yapan özel halk otobüsü yan yattı. Kaza sonucu 16 kişi yaralandı.

 Çubuk-Ulus arasında yolcu taşıyan Yüksel Erdoğmuş yönetimindeki 06 CAF 32 plakalı özel halk otobüsü, iddiaya göre caddeden aniden sola dönmek isteyen Mehmet Öztürk idaresindeki 06 DV 7593 plakalı otomobile çarpmamak için manevra yaptı. Otomobile çarpmaktan kurtulamayan ve içinde 15 yolcu bulunan halk otobüsü yan yattı. Olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Otobüste bulunan yaralılardan bazıları kendi çabalarıyla, bazıları ise vatandaşların yardımıyla bulunduğu yerden çıkarıldı. Yaralılar sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan yolcular kazayı, önlerindeki aracın aniden sola dönmeye çalışması ve bunun sonuncunda da otobüsün manevra yaparken yan yattığını söylerken, otobüs şoförünün normal yolunda ilerlediğini savundu.

Yolcu otobüsünün şoförü Yüksel Erdoğmuş'ta otomobilin aniden önlerine döndüğünü söyledi. Erdoğmuş, manevra yaptığını ancak aracın devrilmesine engel olamadığını kaydetti. Kazaya neden olduğunu öne sürülen diğer araçta bulunan yaralılar ise otobüsün hızlı olduğunu iddia etti. Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.

 

DHA

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 16:44

İLGİLİ HABERLER