Gündem
  • 26.2.2005 19:49

ARINÇ:''KANUNLARIN YÜRÜRLÜĞÜNDEN ENDİŞE EDİLMESİN''

KIRKAĞAÇ - TBMM Başkanı Bülent Arınç, 1 Nisan'da yürürlüğü girecek yeni Türk Ceza Kanunu'nun uygulanması sırasında ''bazı uygulamaların yanlış olacağına'' dair bir kanaate kimsenin kapılmaması gerektiğini belirterek, ''Yeni Ceza Kanunu ve bunu bağlı kanunların yürürlüğünden endişe edilmesin'' dedi.
     Arınç, Kırkağaç'taki temasları sırasında gazetecilerin soruları üzerine yaptğı açıklamada, TBMM'nin yeni Türk Ceza Kanunu'nun çıkarılması sırasında olağanüstü çalıştığını belirterek şunları söyledi:
     ''Parlamentodan işbirliğiyle çıkarılan yeni Ceza Kanunu ve buna bağlı olan kanunların yürürlüğünden endişe etmemek gerekir. Ancak, uygulamada bazı eksikliklerle karşılaşılırsa veya bazı yanlışlıklar olduğu göz önüne gelirse, süratle değişikliğe gidilebilir. Ancak bu kanun uygulandığı takdirde, kötü olacak veya bazı şeyler yanlış olacak diye bir kanaate kimsenin kapılmaması gerekir. Ceza Kanunu nereden bakarsanız, iki sene tartışıldıktan sonra Meclis'ten çıkarıldı. Meclis bu konuda olağanüstü toplantılar yaparak, bunu kanunlaştırdı ve yürürlüğü, uygulamanın nasıl olacağı konusunda ayrıca kanunlar çıkarıldı. Adalet Bakanlığı da bütün hakim ve savcıları ciddi bir eğitimden geçirdi. Uygulamadan doğan aksaklıklar olabilirse, ki bu mümkündür, süratle o da aynı şekilde giderilir.''
Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 11:11

İLGİLİ HABERLER