Ekonomi
  • 24.3.2011 09:23

AVRUPA’DA BÜYÜK HÜSRAN

Avrupa Birliği liderler zirvesinden beklenen sonuç alınmazken Portekiz’in akıbeti de belli değil. Portekiz’de hükümetin öngördüğü sert önlemler paketi uygulanmazsa Başbakan’ın istifa edeceği ülkede yeni seçim sürecinin başlayabileceği gerçeğini ortaya koydu.

24-25 Mart tarihlerinde gerçekleşecek olan zirvede ön görüşmeler hüsranla sonuçlandı. Bu hafta yapılacak olan toplantılarda bir karara varılmayacağı açıklaması Avrupa’da finansal istikrarın sağlanması için oluşturulan 440 milyar euroluk (624 milyar dolar) fonun 250 milyar dolar daha arttırılmasın şu aşamada gerçekleşmeyeceğini gösterdi.

Bu erteleme bölge ülkelerinin politikaları yüzünden gerçekleşti. Finlandiya’nın seçim öncesi resmi karar alamaması süreci direk olarak etkiledi.

Beklentileri karşılamayan toplantılar finansal piyasalarda da hüsranın göstergesi oldu. Euro’nun yüzde 0.57’lik gerileme ile dolar karşında zayıfladığı gözlendi.

Kaynaklar zirvede karardan uzak olunmasının İrlanda borçlarını etkileyeceğini kaydederken piyasa uzmanları yeni başlayacak haftada pazartesi gününden korkuyor. Korkuların siyah pazartesiyi yaşatabileceği de gelen yorumlar arasında

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 19:26

İLGİLİ HABERLER