Medya
  • 12.8.2007 03:12

AYDIN DOĞAN : KARAMEHMET'E BEN Mİ "BANKANI HORTUMLA" DEDİM

Mehmet Emin’e ben mi bankanı hortumla dedim


MEHMET Emin Karamehmet’e ait yayın organları, son günlerde Aydın Doğan’a savaş açtı. Bunun nedeni, Hürriyet’te yayınlanan bazı haberlerdi.

Bu haberlerde, Erol Aksoy’un Show TV’deki hakları nedeniyle kazandığı bazı davalar aktarılıyordu.

Dünyanın bütün ülkelerinde, gazetelerin başka medya grupları hakkındaki haberleri vermeleri doğaldır.

Nitekim bütün dünya basını, Wall Street Journal’in satışı konusunda Murdoch ve ailesini didik etti.

Durum böyleyken, Karamehmet’in yayın organlarında, gazeteciliğin çok ötesine geçen bu saldırıların nedeni ne olabilirdi?

Bu konuda Aydın Doğan ne düşünüyordu?

Kendisini arayıp sordum.

Bana şunları söyledi:

"Sevgili Yalçın, maalesef bu yayıncıların kaderi. Benim gazetelerimde ne zaman bir haber çıksa, hemen saldırı başlıyor. Bir yazarım yazı yazıyor, faturası bana kesiliyor. Genel yayın yönetmenlerim manşet atıyor, onun da faturası bana kesiliyor."

BEN GAZETELERİMİ BASILDIKTAN SONRA GÖRÜRÜM

Sizin bu haberlerden bilginiz yok muydu?

Normal yayıncılıkta böyle olması gerekmez mi? Genel yayın yönetmeni manşeti atarken bana mı soracak? Ben gazetelerimi basıldıktan sonra görürüm.

Öyleyse niye size yükleniyorlar?

Bu ilk olmuyor. Daha önce de Mehmet Emin Karamehmet, bankasına el konduğunda beni suçladı. Mehmet Emin Bey’e, ben mi ’Bankanı hortumla’ dedim? Bankasını hortumladığı için BDDK el koydu, ben de haber yaptım. Yani ben el koyan değil, haber yapanım. Haber yapmayacak mıydık? Şimdi gazeteden okuduğuma göre, Erol Aksoy yargıya gitmiş... Show TV’nin sermaye artışını yargı kararıyla durdurmuş. Elinde bu karar var. Arkadaşlarımız da haber yapmışlar. Yine Mehmet Emin Bey, Erol Aksoy’dan Show TV’yi satın alırken, ona taahhütte bulunmuş. Eğer bu televizyonu satacak olursam ilk teklifi sana yapacağım, demiş... Bunu da yazılı taahhüde bağlamış. Şimdi buna uymamış, televizyonunu başkasına satmaya kalkmış. Dünyanın her yerinde bu önemli bir haberdir.

YALÇIN SİNERSEM, SEN DE İSTEDİĞİNİ YAZAMAZSIN

Hürriyet’teki haber, içeride ekonomi sayfasında verilmişti.
Oysa Karamehmet’in üç yayın organı birden neredeyse tam sayfa manşetlerle saldırıyor. Bu haberlere tam sayfa manşetlerle cevap vermek ölçüsüz değil mi? Neden böyle yapıyor?

Aklı sıra elindeki yayın organlarını kullanarak şantajla bana boyun eğdirmek istiyor. 30 yıllık yayıncılık hayatımda mafya dahil, mafyavari sözde medya patronları, kendini tanrı sanan siyasetçiler dahil kimseye boyun eğmedim, onun üç-beş gazetesinin şantajına hiç boyun eğmem. O da, Uzanlar gibi, Turgay Ciner gibi elindeki yayın organlarını silah olarak kullanmaya çalışıyor. Maalesef, daha önce bizimle çalışmış gazetecileri alıp tetikçi haline getiriyor ve mesleğin ahlakını bozuyor. Benim gazetelerim hiç kimseye iftira peşinde değil. Yapılan haberlerin doğru olmadığını ispat ederlerse onu da düzeltirler. Hiç kimseye karşı haksız haber yapılmasını müdafaa etmem ve buna izin vermem. Ama kimsenin bu doğru haberler karşısında bizi sindirmesine de izin vermem. Çünkü bunu yapmak, bu ülkede gazeteciliği bitirmek anlamına gelir. Aleyhime yayın yapanlara şunu söylemek isterim: Şantajla, tehditle hiçbir sonuç elde edemezsiniz. Doğru düzgün gazetecilik yapın. Yalçın, ben bu adamların karşısında sinersem, sen de istediğin şeyleri yazamazsın.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:50

İLGİLİ HABERLER