Ekonomi
  • 22.3.2009 00:00

BAKAN ÇELİK'TEN ÖTV İNDİRİMİNDE UZATMA SİNYALİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, krizle ilgili yapılan ÖTV indiriminin piyasada etkili olduğunu belirterek, "Krize dönük önlemlerimiz devam ediyor. Gerekirse ÖTV indiriminin süresi daha da uzatılabilir" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Marmara Bölgesel Ahşap Ambalaj Palet Üreticileri Sanayici İşadamları Derneği'nin açılışını yaptı.

Bakan Çelik, açılışta yaptığı konuşmada, "Dünyada kriz devam ediyor. Burada mühim olan aldığınız önlemlerin isabetli olup olmadığı. Kısa çalışma ödeneği son derece önemli bir önlemdir. İstihdamı korumak için yapıldı. Bunu birçok sanayicinin bilmemesini anlamıyorum. Krizin uzamaması herkesin temennisi. Uzadığı zaman eğer 2010'lara sirayet ederse talep daralmasının devam ettiğini düşünün, o zaman ABD ve AB'den bahsedilebilir mi, düşünemiyorum. Dünya bu krizden kurtulmak için büyük bir gayret içinde. Bu gayret 2009 içerisinde bu krizin absorbe edilmesi yönünde. Pozitif bir seyre geçilsin isteniyor. En azından yılın 3'üncü çeyreğinde hareketlenme yaşansın. Pozitif seyir konusu için önemli adımlar atılıyor. Bu konuda biz önlemleri aldık ve bir ÖTV ayarlaması yaptık. Bir anda piyasada araç bulunmaz oldu. Demek ki Türkiye'de sorun belli. Frene basılmış ve dış talebin açılması bekleniyor. Dış talepte düzelme meydana gelince Türkiye finans sektörü açısından sağlıklı olduğundan dolayı hemen atağa kalkacak ülkelerin başında geliyor. Biz kısa çalışma ödeneğini getirirken, vergilerde ve KDV'lerde de indirim yaptık. Hemen seçimden sonra ne gerekiyorsa yapacağız, ki onların başında sektörel bölgesel teşvik geliyor. İlk Bakanlar Kurulu toplantısında ele alınacak konu. Kriz için mali dengeleri bozucu, uzun vadeye dönük bir ayarlamalardan yana değiliz. Kısa çalışma
ödeneğini getirdik. 6 ay, gerekirse 6 ay daha uzatacağız. ÖTV indirimini getirdik 3 ay, gerekirse daha da süre uzatılabilir. Bunun gibi getireceğimiz krize dönük önlemler geçici sürelerle ilgili önlemler olacaktır" diye konuştu.

Bakan Faruk Çelik, daha sonra derneğin kurdelesini davetlilerle birlikte keserek yöneticilerle bir süre sohbet etti.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 23:58

İLGİLİ HABERLER