Gündem
  • 26.11.2013 15:14

Bakandan 'Dershane' açıklaması

Dershane yöneticileriyle bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 'Herkesi mutlu edecek sonuçlar çıkacağına olan ümidim arttı' dedi.

Görüşmenin çok olumlu geçtiğini anlatan Avcı, çalışmaları kısa süre içinde tamamlayacaklarını ifade etti. Avcı, “Özel okula dönüşecek dershanelerle ilgili bir sorun görünmüyor. Arkadaşlarımızın açık lise yerine akademik lise tanımlaması bana da daha mantıklı geldi. Bu konuda temel bir anlayış birliğimiz var. ‘Liseye dönüşemiyorum’ diyen dershanelere halk eğitim merkezi veya özel etüt merkezine dönüşme olanağı sağlayacağız. Tabii bu özel eğitim etütleri ücretli olamaz. Bu toplantının ardından herkesi mutlu edecek sonuçlar çıkacağına olan ümidim arttı” diye konuştu.

'Dershane süreci başarıyla sonuçlanacak'

Dershane temsilcileriyle görüşen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Bundan sonraki aşamada da kamuoyuyla görüşlerini paylaşacaklardır. Biz notlarımızı aldık, bundan sonra süreç başarıyla sonuçlanacaktır" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı daha önce planlanmış Ankara ağırlıklı ama Türkiye geneli 700 dershaneyi temsilen 7 Temsilcinin görüş ve değerlendirmeleri aldığını ifade ederek, ÇÖDER ve ÖZEL eğitim derneği Final Dershaneleri ve Açı Dershaneleri temsilcileri ile bir araya geldiklerini belirtti. Kaygı, eleştiri ve önerilerini somut net ve ayağı yere basan öneriler için temsilcilere teşekkür eden Bakan Avcı, toplantının ardından gazetecilerin soruları yanıtladı. Görüşmenin çok olumlu geçtiğini belirterek "Dershanelerin açık lise ya da akademik lisenin nasıl olabileceği konusunda görüşlerini aldık. Bundan sonraki aşamada da kamuoyuyla görüşlerini paylaşacaklardır. Biz notlarımızı aldık, bundan sonra süreç başarıyla sonuçlanacaktır" diye konuştu.

"ÖZEL ETÜT EĞİTİM MERKEZLERİ ÜCRETLİ OLMAZ"

Bakan Avcı şöyle devam etti:

Özel okula dönüşüm konusunda mevcut kriterlerle dönüşebilecek dershanelerle ilgili sorun yok. Geri kalanların da büyük ölçüde bizim açık lise dediğimiz arkadaşlarımızın akademik lise dediği gibi bu ad bana daha olumlu geldi. Akademik lise denilen bir düzenleme ile belli bir sürede bu geçişin daha sağlıklı olacağı konusunda görüş birliği var. Geçiş sürecinin zamanlaması süresi ve kimin bu kurumlardan hangi koşullarda hizmet alabileceği gibi hususlarda önerilerini de aldık. Bunlar da bizim açımızdan değerlendirilmesi gereken öneriler olarak görüldü. Biz daha önceki açıklamalarımızda bir kısım ’özel okula da dönüşemiyorum, akademik liseye de dönüşemiyorum’ diyen kurumlara da halk eğitim veya özel etüt eğitim merkezi olma imkanı sağlayabiliriz dedik. Şunu söylemem lazım, özel etüt eğitim merkezleri ücretli olmaz. Yani devam eden öğrenciden bu kurum işleticilerinin ücret talebi doğru olmaz. Orada zaten SODES kapsamında yaptığımız gibi hizmet alacak yoksul öğrencilerimizi veya dezavantajlı gruplarımızın desteklenmesi konusunda destekler sağlayabiliriz."

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 10:00

İLGİLİ HABERLER