Gündem
  • 1.4.2014 16:23

Başbakan’dan Kosova’ya sürpriz telefon

Kutlamalar sırasında organizasyonu öğrenen Başbakan Erdoğan Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç’ü telefonla arayarak, Mamuşa halkına desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Yerel seçimler sonrası Ak Parti’nin zaferi Kosova’daki Türk belediyesi Mamuşa’da da kutlandı. Mamuşa’nın fahri vatandaşı olan Başbakan Erdoğan’ın zaferini kutlamak için kentte açık hava konseri düzenledi. Mamuşa ve Prizrenlilerin yoğun katılımı ile gerçekleşen organizasyonda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise sürpriz yaparak Mamuşalılarla telefon bağlantısı yaptı. Organizasyonun yapıldığı haberini alan Erdoğan, Mamuşa Belediye Başkanı Başkanı Arif Bütüç’ü telefonla arayarak, İstanbul’dan Mamuşa halkına seslendi. Halk tarafından yapılan tezahüratlar eşliğinde konuşma yapan Başbakan Erdoğan, Kosova Türk Adalet Partisi (KTAP) Genel Başkanı ve Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç’e bu organizasyonla Mamuşa halkının kendilerinin yanında olması ve seçim zaferinden duyulan mutluluğu paylaşmalarından dolayı teşekkürlerini ifade etti. Erdoğan konuşmasında, “İyi günde de kötü günde de yanımızda olan bir Mamuşa’nın olduğunu bilmek bizlere büyük manevi destek vermektedir. Arif Başkanın seçim kampanyamız döneminde Türkiye’ye gelip bizlere destek vermesi ayrı mutlu etmiştir” diyen Erdoğan, başta Arif Başkan olmak üzere bütün Mamuşa halkına şükranlarını sundu.

Başbakan Erdoğan’ın ardından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de programa telefonla bağlanarak, “Bursa ve Mamuşa her zaman ayrılmaz iki şehirdir. Bugün Mamuşa Belediyesinin yapmış olduğu bu organizasyon bir kez daha bizlere bu ayrılmazlığı göstermiştir ve bundan sonra da Bursa ve Mamuşa çok daha iyi çalışmalar yürüterek çok güzel projeler hayata geçirecektir” diyerek, Başkan Bütüç’e ve bütün Mamuşa halkına teşekkürlerini sundu.

Kutlama programında konuşan KTAP Genel Başkanı ve Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç,” Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın ve AK Partinin bu yerel seçimlerdeki başarısı, takdire şayandır ve sadece Türkiye’yi değil de bütün Balkanları dolayısıyla Kosova ve özellikle de Mamuşa’yı çok sevindirmiştir” ifadesini kullandı.

Program, Mamuşa Aşık Ferki Türk Kültür Sanat Derneği ve Prizren’den gelen ses sanatçıları, Reyhan Kantarci ve Ergin Karahasan’ın sunmuş oldukları eğlenceli konserle devam etti.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 06:24

İLGİLİ HABERLER