Spor
  • 24.2.2008 15:41

BEŞİKTAŞ GENEL KURULUNDA GERGİN ANLAR...

Beşiktaş Kulübü'nün Yıllık Olağan İdari ve Mali Genel Kurul toplantısında gergin dakikalar yaşandı.
      Genel kurulda konuşma yapan Kulüp üyesi Aydoğan Cevahir, Genel Sekreter Kenan Öner'in kulüpten maaş aldığını ve kulüpten maddi kaynak kullandığını ima etti.
      Cevahir'in yaptığı konuşma sırasında, Öner'in yaptığı harcamalarla ilgili bazı açıklamalar yapması üzerine kürsüye çıkan Kenan Öner, Kongre Divan Kurulu Başkanı Ali Rıza Dizdar'dan söz istedi.
      Ancak, kongreye katılan üyelerin konuşma düzeninin bozulacak olması nedeniyle Öner'in bu isteğinin geri çevrilmesi, salonda kargaşaya neden oldu.
      Öner, yaklaşık 2 dakika süren kargaşanın ardından başkan Yıldırım Demirören'in itirazına rağmen kürsüye çıktı. Öner yaptığı konuşmada kendisinin kulüpten hiçbir şekilde maddi bir gelirinin olmadığını, şu anda emekli bir bürokrat olarak aşk ile görevini yürüttüğünü söyledi.
     
     "BEN BU KULÜBÜN GENEL SEKRETERLİĞİNİ LÜKS LOKANTALARDA YEMEK YİYEYEK DEĞİL, SANDVİÇ YİYEREK YÜRÜTÜYORUM"
      Kenan Öner, konuşmasında şunları söyledi:
      "Sayın Aydoğan Cevahir, benim 40 yıllık mesleki geçmişimi bilmiyor. Ben emekli olmuş ve Beşiktaş'a hizmet etmek için çalışan bir insanım. Bu şekilde komplo teorileriyle benim zan altında bırakılmam çok şanlış bir durumdur. Ben, parada gözü olmayan bir insanım. Hiçbir şekilde Beşiktaş'ın maddi kaynaklarını boş şere kullanmadım. Beşiktaş Kulübü'nden de maddi bir beklentim yok. Ben tabiri caizse sandviç yiyerek kulübe hizmet eden biriyim. Kimse beni bu dört yıllık süre içerisinde lüks lokantada göremez ve görmedi. Ben mütevazi bir hayat yaşayan ve sadece Beşiktaş'a hizmet için var olan biriyim. Kimse benim hakkımda ağzında gevelemeler yapmasın. Komplo teorileride üretmesin. Bazı insanlar kahve edebiyatı yapıp, kulüpten bilet alamamalarının sıkıntısını bu şekilde ortaya koymasınlar." Öner'in bu sözlerinin üzerine oturduğu yerden kalkan Cevahir, kürsüye doğru yöneldi ve söz istedi. Ancak, yaşanan kısa süreli kargaşadan sonra başkan Yıldırım Demirören araya girerek, Aydoğan Cevahir ve Kenan Öner'i kürsüye getirdi. Başkan Demirören tartışan bu ikiliyi kürsü önünde tokalaştırarak kongrenin devamını sağladı.

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen toplantıda konuşmaların ardından, 01.01.2007-31.12.2007 dönemi yönetim kurulunun, idari ve mali bakımdan aklanması oya sunuldu.
     Yönetim kurulu idari ve mali açıdan ayrı ayrı oy çokluğuyla ibra edildi. Önce idari açıdan ibra edilen yönetim kurulunu 20 üye ibra etmezken, aynı üyeler mali açıdan da ibra lehine oy vermedi. Yönetim kurulu, bu oylara rağmen oy çokluğuyla mali açıdan da aklandı.
     Bu arada yönetim kurulunu idari ve mali bakımdan ibra etmeyen üyeler, imzaladıkları dilekçeyi kongre divan başkanı Ali Rıza Dizdar'a verdiler. Bu üyelerin kendi aralarında değerlendirme yaptıktan sonra mahkemeye gidip gitmeyeceklerine karar verecekleri bildirildi. Bazı üyeler, bu sayının daha fazla olduğu yönünde itirazda bulundu.
     Oylamanın ardından yönetim kurulu üyeleri salondan ayrılırken, başkan Yıldırım Demirören'i ibradan dolayı babası Erdoğan Demirören de kutladı.
     Bu arada denetleme kurulu da oy çokluğuyla ibra edilirken, 2008 yılı bütçesi de onaylandı.
     Beşiktaş'ta 2008 bütçesinin 150 milyon YTL olduğu açıklandı.

 

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 13:42

İLGİLİ HABERLER