Spor
  • 28.11.2012 20:13

Beşiktaş ile Ankaragücü taraftarı birbirine girdi

İNÖNÜ'DE OLAYLAR

Ziraat Türkiye Kupası 4. tur mücadelesinde İnönü Stadı'nda oynanacak Beşiktaş - Ankaragücü maçı öncesi iki takım taraftarları arasında gerginlik yaşandı.

Ankara'dan gelen 100 kişilik Sarı-lacivertli grupla Beşiktaş taraftarı İnönü Stadı önünde kısa bir süre karşı karşıya geldiler. Bu sırada yaşanan olaylarda ciddi yaralanmalar olmazken, emniyet güçleri olaya biber gazıyla müdahale etti. Daha sonra Ankaragücü taraftarı polis kordonunda stada giriş yaptılar.

Batuhan ilk golünü attı

Uzun bir aradan sonra sezon başında Beşiktaş'a dönen Batuhan Karadeniz, bu sezon siyah-beyazlı formayla ilk golünü Ankaragücü'ne attı.

Karşılaşmanın ikinci yarısında oyuna giren Batuhan, 86. dakikada attığı golle takımını 3-2 öne geçirerek, kupada 5. tura çıkmasını sağladı.

Batuhan, 1514 gün sonra Beşiktaş forması altında gol atmış oldu. Batuhan, siyah-beyazlı formayla en son 6 Ekim 2008'de Hacettepe'ye gol atmıştı.

8 maçtır yenilmiyorlar

Beşiktaş, Ankaragücü karşısında aldığı galibiyetle, resmi maçlardaki yenilmezlik serisini 8'e çıkardı.

Ligde oynadığı son 6 maçın 4'ünü kazanan, 2'sinde berabere kalan siyah-beyazlılar, bu süre içinde oynadığı 2 Ziraat Türkiye Kupası maçını da kazandı.

Beşiktaş, bu periyotta ligde Kasımpaşa'yı 3-1, Mersin İdmanyurdu'nu 3-0, Medical Park Antalyaspor'u 5-3, Akhisar Belediyespor'u 3-1 yenip, Trabzonspor ile 1-1, Bursaspor ile de 3-3 berabere kaldı.

“Kara Kartallar”, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise Ofspor'u 2-1, Ankaragücü'nü de 3-2 mağlup etti.

Protokol tribünü karıştı

Karşılaşmanın ilk yarısında Ankaragücü'nün 2-1 öne geçtiği golün ardından protokol tribünü karıştı.

Golün ardından protokol tribününün arka kısmında oturan konuk ekibin yöneticileri sevinç gösterisinde bulundu. Bunun üzerine tribünlerden tepkiler geldi. Görevlilerin yöneticileri uyarmasının ardından ortam sakinleşti.

Öte yandan, karşılaşma öncesi BJK İnönü Stadı dışında iki takım taraftarları arasında yaşanan gerginlikte ise güvenlik güçleri, biber gazı kullanarak olayları önledi.
 

Tribünler dolmadı

Beşiktaş-Ankaragücü maçına futbolseverler fazla ilgi göstermedi. Tribünlerde yer yer boşluklar göze çarparken, 200 kadar Ankaragücü taraftarı da takımlarını eski açık tribündeki yerlerinden destekledi.
 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 10:51

İLGİLİ HABERLER