Yaşam
  • 19.7.2006 11:00

BU FOTOĞRAF YÜZÜNDEN AŞİRET DIŞLADI, EŞİ BOŞANMAK İSTEDİ

Mardi'nin tanınmış Zeyn Aşireti üyesi olan ve çevresinde 'ağa' olarak tanınan işadamı Ramazan Akman, edep bölgesinin bir yaprakla kapatılmış fotoğrafını THY bilet kapağı üzerinde görünce şok geçirdi. Fotoğrafın 12 yıl önce yaptığı bir tatil sırasında turistler tarafından çekildiğini tahmin eden ve üzerinde oynama yapıldığını söyleyen Akman'ın fotoğrafı, Darkmen Tekstil'e ait reklamda kullanılmış, altına da "Adem ile Havva'dan bu yana çok şey değişti" cümlesi yazılmıştı. Bu yüzden eşiyle boşanmanın eşiğine gelen, aşiret üyeleri tarafından da dışlanan Akman, hem tekstil firması hem de THY hakkında toplam 122 bin YTL'lik tazminat davası açtı.

Herkese rezil oldum
Akman, "Çıplak fotoğrafımın fotomontaj olabileceğini, kendi rızamla çektirmediğimi kimseye inandıramadım. 'Çıplak poz vermişsin' dediler. Resim ve yazılı slogan nedeniyle herkese rezil oldum. Alaya alınıp komik duruma düştüm. Aşiret arasındaki saygınlığım ve ağırlığım, eşim ve çocuklarım yanında itibarım kalmadı" dedi. Adana'da yaş meyve ve sebze ithalat- ihracat işi yapan Akman, 2 ay önce arkadaşının görüp bilgilendirdiği kardeşinin kendisini telefonla aramasıyla olaydan haberdar olduğunu belirterek, "Bu sırada Ukrayna'da iş gezisindeydim. Kardeşim, Ağabey THY biletleri üzerinde fotoğrafın var. Ne zaman çıplak poz verdin?' deyince istanbul'a döndüm. Havalimanında çıplak fotoğrafımı görünce şoke oldum" diye konuştu.

Turistler çekmiş
Akman, uzun uzun fotoğrafın nasıl çekilmiş olduğunu düşündüğünü, sonunda 12 yıl önce Datça'da tatil yaparken fotoğraf çektirdiğini hatırladığını söyleyerek, olayı şöyle anlattı: "60 yaşlarında iki turist kadın beni izliyordu. Hep beni izleyip fotoğrafımı çekiyorlardı. 'Neden çekiyorsunuz?' diye sordum. 'Güneşin batışını çekiyoruz' dediler. Bu fotoğraf sanırım o. Ama fotomontaj yapmışlar. Üstümde şort vardı, bu fotoğrafta incir yaprağı var. Fotoğrafın fotomontaj olduğunu kimseye anlatamadım."

 

(vatan)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 04:18

İLGİLİ HABERLER