Gündem
  • 29.2.2012 16:49

Bu sözler Aysel Tuğluk'un başını yaktı

Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk'un, bir televizyon programında söylediği sözler nedeniyle hakkında "terör örgüotü propagandası yapmak" suçundan açılan davada 5 yıl hapis istemiyle yargılanmasına devam edildi. Tuğluk duruşmaya katılmazken, mahkeme heyeti, ifadesinin alınması için Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'na talimat yazdı.

"ÖCALAN'IN SÖZLERİNİ ÖNEMSİYORUZ"

Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, Diyarbakır'da 29 Aralık 2010'da katıldığı bir televizyon programında, "Kürt sorununda Öcalan'ın önemli bir rolü var. Çözüm önerilerini bir tek bize yapmıyor, AK Parti ve CHP'ye de yapıyor. Öcalan'ın tutuklu olması düşüncelerini ifade etmesine engel değildir. Biz Öcalan'ın söylediği sözleri önemsiyoruz" dedi. Tuğluk hakkında, bu sözleriyle "terör örgütü propagandası" yaptığı gerekçesiyle 5 yıl hapis istemiyle dava açıldı. Tutuksuz sanık Tuğluk, Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın dünkü duruşmasına katılmazken, avukatı Fethi Gümüş hazır bulundu. Yapılan kimlik tespitinin ardından mahkemenin söz verdiği iddia makamı, sanığın ifadesinin alınması için gerekli yazışmaların yapılmasını talep etti.

"YARGILAMA DURSUN"

Daha sonra söz alan Tuğluk'un avukatı Fethi Gümüş ise, "Mecliste müvekkilime isnat edilen suçlar yönünden lehe hükümler içeren düzenlemeler mevcuttur. Bu tasarının yasalaşması sürecinin beklenmesini istiyoruz. Ayrıca müvekkilim milletvekilidir, yargılamanın durdurulmasını istiyoruz" dedi.
 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 19:52

İLGİLİ HABERLER