Sağlık
  • 9.7.2012 00:10

Bu yosunun kilosu 6 bin lira

    Alternatif tıbbın son gözdesi ' termal su yosunu'. Uzun süren araştırmalar sonunda pekçok hastalığa iyi geldiği tespit edilen yosun, az miktardaki tesiste üretiliyor. Zor yetişen su yosununun kilosu ise 6 bir liradan satılıyor.

    Çinko, magnezyum ve kalsiyum gibi mineralleri içeren bu yosunun, enzimleri harekete geçirerek metabolizmayı dengede tuttuğu, vücuttaki metabolik aktiviteyi artırdığı ve besinlerin hücreler tarafından emilimini de hızlandırdığı tespit edildi. Cilt altında biriken ödemi çözüp zehirli toksinlerin atılmasını sağlayan ve selülitli dokulardaki yağ hücrelerinin kimyasal birleşimini bozarak parçalanmasını ve lenf sistemi yoluyla da atılmasını gerçekleştiren bu özel yosun ayrıca kas ve dolaşım hastalıklarının tedavisinde de kullanılıyor.

Çok zor yetişiyor

   Türkiye'de Denizli ve Muğda gibi sınırlı sayıdaki ilde yetiştirilen termal yosun uzman bir ekip tarafından üretiliyor.  “Yosunu aynı yoğurt mayalar gibi, tavuk besler gibi termal su yosununu, termal suyuif ndeki mineral dengesini koruyarak, yosunun rengine, koşullarına, içerdeki ısı miktarına, ışık seviyesini dikkate alarak termal su yosununu üretmeye çalışıyoruz" diyen üreticiler yılda ortalama 10- 15 kilo yosun elde ediyor. Yazın plastik bidonlarda, kışın özel havuzlarda üretilen termal yosunun kilosu 6 bin liradan alıcı buluyor.

Su yosunu tek başına yeterli değil

  Uzman kontrolünde tedavi amaçlı da kullanılan termal su yosunu organik çamurlardan hazırlanan kürler ile birlikte uygulandığında fayda sağlıyor. Tabii  termal su da tedavinin vazgeçilmez parçası.

 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 16:50

İLGİLİ HABERLER