'Bulumiya' hastalığı sebebiyle 66 kilodan 38 kiloya düştü...
Balıkesir'in Ayvalık İlçesi’nde yaşayan 31 yaşındaki Özlem Gözüyılmaz, 3 yıl önce yakalandığı, bir yeme bozukluğu olan ’bulumiya’ hastalığı nedeniyle 28 kilo verdi. Maddi zorluklar yaşadığı için okulunu bırakmak zorunda kalan Gözüyılmaz, eğitimini tamamlayıp meslek sahibi olmak istiyor.
Boyu 1.75 olan Özlem Gözüyılmaz’ın ağırlığı sadece 38 kilo. Halk arasında manken ya da prenses hastalığı olarak da bilinen bulumiya hastalığı nedeniyle hayatı birdenbire değişen Özlem Gözüyılmaz, 3 yıl içerisinde 66 kilodan 38 kiloya düştü.
Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde iki yıllık Mekatronik Bölümü’nde eğitim aldıktan sonra burslu olarak Atılım Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü kazanan Özlem Gözüyılmaz, hazırlık sınıfında okuduktan sonra maddi zorluklar nedeniyle Ankara’daki okulunu yarım bırakmak zorunda kaldı. Anne ve babasının 10 yıl önce boşanma kararı alması nedeniyle geçim sıkıntısı yaşadıklarını belirten Gözüyılmaz, hastalığının da psikolojik nedenlere bağlı olarak aniden ortaya çıktığını söyledi.
Hastalığının iki farklı tipi olduğunu söyleyen Gözüyılmaz, "Zayıf kalabilmek için bilinçli olarak kusma hastalığına anoreksiya adı veriliyor. Benimkisi ise tamamen psikolojik sorunlar ve stres nedeniyle baş gösterdi. Annem ve babam ayrıldıktan sonra Ayvalık’ta annemle birlikte yaşamımı sürdürmeye başladım. 3 kardeşiz. Biri Almanya’da biri Muğla’da ve ikisi de evli. Babamdan aldığımız nafakanın dışında annemle zaman zaman zeytin bahçelerinde işçilik yapıyor zaman zaman da evlere temizliğe gidiyoruz. Ama benim tek hayalim yeni bir üniversite okumak. Mekatronik Bölümü Türkiye’de iş sahası çok dar olan bir bölüm. Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü bırakmak zorunda kalınca bu hastalıkla tanıştım. Günden güne eriyorum. Bu halde iş bulabilmem de çok zor" dedi.
"AYNALARA BAKAMIYORUM"
Gözü yaşlı bir şekilde bu hastalığa yakalanmadan önce çektirdiği fotoğraflara bakan Gözüyılmaz, "Eskiden aynalara bakabiliyordum, insanların yanından geçerken utanmıyordum. Ama şimdi aynalara bakamıyorum. Sokaklara çıkamıyorum. Bazen koltuk değnekleri yardımıyla yürüyebiliyorum ama organlarımda bir rahatsızlık yok. Vücudumun ihtiyacı olan gıdayı tabletler aracılığıyla alıyorum. Katı bişey yiyemiyorum. Vücudum güçlendikçe tedavim sonuç verecek. Ben okumak, okumak, okumak istiyorum. Bugüne kadar Ayvalık’ta yazlıkları bulunan bazı tanınmış işadamları da dahil ilçede yaşayan zengin ailelerden ve bazı derneklerden burs talebinde bulundum. Ayvalık Kaymakamlığı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Ayvalık Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü gibi resmi kurumlardan da beklediğim desteği göremedim. Vakıf üniversitelerine direkt, devlet üniversitelerinde ise boş kalan kontenjanlara başvuru yaparak ikinci diploma alabilme hakkım var. Sadece bana fırsat verilmesi lazım" diye konuştu.