Gündem
  • 20.10.2024 00:08

Caniler Sinwar'ın şehadet parmağını bakın neden kesmiş..

Patolog ayrıca CNN'e, İsrail güçlerinin Çarşamba günü Sinwar'ınkine benzeyen bir ceset bulduğunda parmağının kesildiğini ve kimliğinin belirlenmesi için DNA testi için gönderildiğini söyledi.
Bu tam bir İsrail'e yakışan canilik.. DNA testi için illa parmak mı kesilir. Ağız içinden ve tükürükten de NDA örneği alınabilirdi. Parmak izi desen baş parmağını kesmediler de neden şahadet parmağı?
Bunun tek nedeni dini.. Müslümanların şehadet parmağı kavralını çok iyi bilen Siyonistler, HAMAS'a mesaj vermek için şehadet parmağını kesti

Hamas, Yahya Sinwar'ın ölümünü doğruladı, daha fazla ayrıntı ortaya çıktı.

Hamas , örgütün Gazze'de olası ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılması anlaşması görüşmelerinde baş müzakereci olarak görev yapan üst düzey yetkili Halil El Hayya'nın video açıklamasıyla lideri Yahya Sinvar'ın ölümünü doğruladı .

El Hayya televizyondan yaptığı açıklamada, Hamas'ın "Gazze'deki halkımıza yönelik saldırılar durana", İsrail bölgeden tamamen çekilene ve İsrail'deki Filistinli tutuklular serbest bırakılana kadar İsrailli rehineleri serbest bırakmayacağını söyledi.

Bilmeniz gereken diğer şeyler şunlardır:

Daha fazla ayrıntı ortaya çıktı: Sinwar'ın cesedine otopsi yapan baş patolog, CNN'e Hamas liderinin kafasından vurularak öldürüldüğünü söyledi . İsrail Savunma Kuvvetleri daha önce askerlerinin ölümcül bir silahla ateş ettiğine dair hiçbir şey söylememişti. Yorum istendiğinde, bir IDF sözcüsü CNN'e silahlı çatışma yaşandığını ve çatışmanın İsrail'in binaya tank mermisi ateşlemesiyle sona erdiğini söyledi. Sözcü, IDF'nin hala tüm ayrıntıları öğrenmek için çalıştığını ekledi. Patolog ayrıca CNN'e, İsrail güçlerinin Çarşamba günü Sinwar'ınkine benzeyen bir ceset bulduğunda parmağının kesildiğini ve kimliğinin belirlenmesi için DNA testi için gönderildiğini söyledi.

Patolog ve CNN analizine göre Sinwar'ın parmağı DNA testi için kesildi

CNN'den Jeremy Diamond, Zeena Saifi, Katie Polglase, Pallabi Munsi ve Gianluca Mezzofiore

CNN'den Jeremy Diamond'a konuşan patolog, İsrail güçlerinin Çarşamba günü Yahya Sinwar'ın cesedine benzeyen bir ceset bulduğunu, kimliğinin tespit edilebilmesi için parmağının kesilerek DNA testi için gönderildiğini söyledi.

Tel Aviv'deki İsrail Ulusal Adli Tıp Merkezi'nin baş patoloğu Chen Kugel, "Laboratuvar profili oluşturduktan sonra, bunu Sinwar'ın burada tutuklu olarak hizmet verdiği dönemdeki profiliyle karşılaştırdık, böylece onu nihayet DNA'sından teşhis edebildik" dedi.

Sinwar, 2011'de bir İsrailli asker için yapılan bir mahkum takasının parçası olarak serbest bırakılmadan önce İsrail hapishanelerinde yirmi yıldan fazla zaman geçirdi. Kugel, önce çekilen fotoğraflardan dişleriyle kimliğini belirlemeye çalıştıklarını ancak bunun "yeterince onaylanmadığını" söyledi.

Kimlik tespiti yapıldıktan sonra Sinwar'ın cesedi Perşembe günü saat 21:30'da Tel Aviv'deki adli tıp merkezine ulaştı ve burada tam DNA incelemesi yapıldı. Analize dayanarak, cesedin Hamas liderine ait olduğundan %100 emin olduklarını ekledi Kugel.

Sosyal medyada ortaya çıkan ve CNN tarafından doğrulanan Sinwar'ın cesedine ait olduğu anlaşılan video ve görüntülerde, ilk başta sol elinin beş parmağının da olduğu, daha sonra ise bir parmağının eksik olduğu görüldü.

CNN tarafından Sinwar'ı öldüren operasyonun yerine coğrafi olarak konumlandırılan fotoğraflarda, sol elinde saat, gövdesinde askeri yelek ve başında bir eşarp takan ölen bir adam görülebiliyordu; bu da İsrail ordusunun Sinwar'a ilişkin açıklamalarına uyuyordu. Ayrıca kafasında bir yara olduğu ve sağ elinin hırpalandığı görülüyordu.

Daha sonra sosyal medyada ortaya çıkan videolarda, vücudun pozisyonunun değiştirildiği ve elindeki saatin, askeri yeleğin ve atkısının çıkarıldığı görülüyor. Görüntülerde parmağının da kaybolduğu görülüyor.

 

Güncellenme Tarihi : 20.10.2024 00:17

İLGİLİ HABERLER