Gündem
  • 14.10.2007 00:00

CHP, REFERANDUM İÇİN SANDIĞA GİTMEYECEK!..

REFİK FİDAN
BURSA  - CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, sınır ötesi operasyonla ilgili hükümetin Meclis'ten tezkereyi alacağını belirterek, yetki kullanılması ve cesaretli olunması gerektiğini söyledi.


CHP Genel Başkanı Onur Öymen, partisinin Bursa İl Başkanlığı'nın Kültürpark'taki bayramlaşma töreninde, siyasetçinin sadece laf üreten adam olmadığını, siyasetçinin ülke menfaatleri gerektirdiği zaman cesaret gösterebilen insan olduğunu ifade etti.

Terörle mücadele de Türk askerlerinin cesaret gösterdiğini, belirten Öymen, ''Şimdi bize düşen görev, aynı cesareti mecliste göstermektir. Eğer atatürk cesaretli olmasaydı Kurtuluş Savaşı'nı yapamazdı, Osmanlı'ya baş kaldıramazdı. Şimdi hükümet terörle
mücadelede meclisten yetki isityor. Hükümet tarafından gereken cesaret gösterilmedi. Bu yıl içinde kaybettiğimiz askerlerimizin sayısı 100'ü aşmıştır. Daha dün bir şehit haberi daha aldık. Bu durum, daha ne kadar daha devam edecek. 13 askerimiz birden şehit olunca millet ayaklanınca hükümet birşeyler söylemek zorunda kalıyor. Ama 13 askerimiz aynı gün değil de birkaç gün arayla şehit olsaydı iktidardan hiç kimsenin umrunda olmayacaktı. Bir askerimizin bile hayatı kıymetlidir. Bir askerimizi daha feda edecek durumda değiliz. Ne yapacaksınız? Bütün dünya ülkeleri ne yapıyorsa onu yapacaksınız. Bunu yapacak cesaretiniz olacak. Terörün ayağına gideceksiniz. Biz bunu geçmişte deafalarca yaptık ve o sayede terörün belini kırdık" dedi.


ABD'nin, ''Söyleyin Irak hükümeti gereğini yapsın'' dediğini kaydeden Öymen, "ABD'nin 150 binden fazla askeri Irak'ta. Bir ülkede böyle bir işgal ordusu bulunduruyorsanız o ülkede güvenliği sağlamak sizin görevinizdir. 'Siz yapın' diyoruz. 'Biz yapamayız. O zaman siz de yapmayın'. Bu ne demek? Çok açık, bunun bir tek anlamı var. Bu terörü himaye etmektir. Nedir sebebi? Bazıları gazetelere demeç veriyor. Biz, 1 Mart tezkeresini meclisten geçirseymişiz ABD'de de bunu yapmazmış. Bu sıkıntılara uğramazmışız.
Ne demek istiyorsunuz siz? Şunu mu demek istiyorsunuz; 'ABD, Türkiye'yi terör ile terbiye ediyor?' Bunu mu demek istiyoruz. Bizim böyle bir terbiyeye ihtiyacımız yok. 1 Mart tezkeresini mecliste red etmek bizim tarihimize yazdığımız çok şerefli bir sayfa olmuştur. Bu tezkeresinin red edilmesine öncülük yapan bir partinin milletvekili olmaktan gurur duyuyoruz. Şimdi yapılacak iş şudur. Meclisten yetki alacaksınız ama bu yetkiyi kullanacaksınız. Sadece dostlar alışverişte görsün diye yetki almak yetmez. Cesaretli olmak lazım. Havadan bombardıman yapacaksınız. Gerektiğinde karadan operasyon yapacaksınız. Terörün karargahını, cephaneliğini, eğitim merkezini yönetim kadrosunu dağıtacaksınız. Bunu yapacak gücümüz var" şeklinde konuştu.


Referandum doğrultusunda sınırlarda ve havaalanlarında vatandaşların oy kullanmaya başladıklarını belirten Öymen, "Oylama başladıktan sonra Meclis'te 'Bunun iki maddesini değiştirelim' diyorsunuz. Böyle bir şeyin dünyada örneği yoktur. Yani maç başladıktan sonra kale direklerinin yerini değiştirmek gibi. Seçim günü oy kullanmaya başlamışsınız, yarım saat sonra adayları değiştiriyorlar. Aynı, hiçbir farkı yok. Hukuk kavramı yok. Bu sakatlanmış bir metindir. Referandum başladıktan sonra onunla ilgili bir metin değişmez. Bu kadar basit. Bütün referandum oylamasını olduğu gibi iptal edilmesi lazım. Yapacağınız bu. Sonuç olarak Cumhuriyet Halk Partisi olarak sandık başına gitmeyeceğiz. Gitsek bile hayır oyu kullanacağız. Böylelikle hükümete unutamayacakları bir ders verilecek" diye kaydetti.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:03

İLGİLİ HABERLER