Gündem
  • 23.11.2018 00:07

CHP'li başkanın makam koltuğu bile icraya gitti

Edirne'de bir akaryakıt şirketi alacaklarına karşılık Süloğlu Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Ormankıran'ın makam koltuğu, masası, sandalyesi ve televizyonuna haciz işlemi yaptırdı. Başkan Ormankıran, işlemin para almaya yönelik olmadığı ve şirketle 3 ayrı konuda devam eden mahkemeler sonucunda alacaklı duruma geçeceklerini iddia etti.

EDİRNE'de bir akaryakıt şirketi alacaklarına karşılık Süloğlu Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Ormankıran'ın makam koltuğu, masası, sandalyesi ve televizyonuna haciz işlemi yaptırdı. Başkan Ormankıran, işlemin para almaya yönelik olmadığı ve şirketle 3 ayrı konuda devam eden mahkemeler sonucunda alacaklı duruma geçeceklerini söyledi.
Süloğlu Belediyesi, 2014 yılında seçimlerden 1 hafta önce belediye araçları için sağlanan akaryakıt ihtiyacı için İstanbullu bir akaryakıt firmasıyla anlaştı. Seçimlerin ardından göreve gelen Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran, yaklaşık 850 bin liralık olan borcun büyük bir kısmını ödedi. Ancak şirket alacaklarına karşılık dönem dönem belediyenin Edirne kent merkezine yolcu taşıyan araçlarına haciz koydurarak sattırdı. Dün de yaklaşık 100 bin liralık alacağı kaldığı öğrenilen firma sahibi Edirne İcra Müdürlüğü yetkilileriyle Süloğlu Belediyesi'ne gelerek başkanın makam koltuğu, masası, odasındaki sandalyeleri ve televizyonuna haciz işlemi yaptırdı. İcra yetkilileri işlemlerin ardından hacze konu olan eşyaları başka bir belediye çalışanına yediemin olarak bırakıp belediyeden ayrıldı.

'AMAÇLARI PARAYI TAHSİL ETMEK DEĞİL'

Hacze konu olan bu borcun kendi dönemlerine ait olmadığını öne süren Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran, bu borçla ilgili şirketin ise parayı tahsil etme amacında olmadığını söyledi. Borcun büyük bir kısmının ödediğini ve şirket ile 3 konuda mahkemelik olduklarını ifade eden Ormankıran, "2014 seçimlerine 1 hafta kala akaryakıt ihalesi yapılarak bu firma ile anlaşılmış. Göreve geldiğimizde yaklaşık 850 bin lira borç vardı. Biz bunu her ödeme zamanında fazla yatırarak borcu büyük oranda ödedik. Biz hem aldığımız yakıtın parasını öderken bir taraftan da birikmiş borcumuzu ödüyorduk. Ama arkadaşlar bize mazot veremeyeceklerini beyan ederek icra işlemlerini başlattılar. Ve bu icra işlemleri 4-4.5 yıldan bu yana devam ediyor. Daha önceden bizim gayrimenkullerimize ve araçlarımıza icra işlemi yaptılar. Araçlarımızın icradan satışları şu anda da devam ediyor. Fakat belediyemizin vergi dairesine ve sosyal güvenlik kurumuna eskiden kalan borçlarının olduğundan dolayı para alamadıklarını beyan ettiler. Dün yine hacze geldiler. Benden herhangi bir izin almadan makamda cep telefonuyla kayıt yaptıklarını ve daha sonradan da onu servis ettiklerini öğrendim. İcra sonucunda da makam koltuğu, masa ve sandalyeyi 2 televizyonu da bizim çalışanımıza yediemin olarak teslim ettiler" diye konuştu.

'YASAL DEĞİL'

Akaryakıt firması ile 3 konuda davalık olduklarını ve yargı sürecinin devam ettiğini kaydeden Ormankıran, "Evet borcumuz var ama şu anda devam eden 3 davamızdan dolayı davalar lehimize sonuçlandığında Süloğlu Belediyesi bu firmadan alacaklı duruma geçecek. Biz mazotumuzu da aldık ama borcumuzu fazlasıyla ödedik. Karşı dava da açtık. Bizim müfettişlerimiz de tanklarımızın bu kadar mazotu alamayacağı kadar yüksek faturalar kesildiğini tespit etti. Biz de müfettişlerimiz aracılığıyla bu şirkete 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı ve dava devam ediyor. Firma özel günlerimizi seçiyor ve bu günlerde haciz işlemleri yapmaya çalışıyor. Amaçları parayı tahsil etmek değil" dedi.
Ormankıran, haczedilen eşyaların 2 bin 500 lira civarında olduğunu belirerek, yapılan haciz işleminin yasal olmadığını ve hukuki yollara başvuracaklarını da sözlerine ekledi.

Güncellenme Tarihi : 23.11.2018 02:34

İLGİLİ HABERLER