Spor
  • 12.2.2009 00:38

DEMİRÖREN: 'BEŞİKTAŞ İÇİN YENİ BİR ÇAĞ BAŞLADI!..'

Kompleksin açılışında bir konuşma yapan Yıldırım Demirören, ''Bugün çok önemli bir gün. Beşiktaş için yeni bir çağın başladığı gün. 106 yıllık tarihimizde, son 50 yıldır hayalini kurduğumuz bir resme dokunduğumuz gün'' dedi.
Hakkı Yeten sayesinde araziyi kiraladıklarını, Mehmet Üstünkaya döneminde altyapı sistemini oluşturup spor salonunu yaptıklarını dile getiren Demirören, şunları kaydetti:
''Süleyman Seba döneminde arazinin tapusunu aldık ve kamp tesisi inşa ettik, Serdar Bilgili döneminde kompleksin planlamasını yaptık. Öyle bir resim ki bu gördüğümüz, Beşiktaşlı olmanın gerektirdiği bir terbiyeyle, ödenmesi şart olan bir vefa borcunu ifade ediyor benim için. Beşiktaş'ın bu değerli başkanlarının, uğruna emek verdiği bu dev projenin açılışını yapma gururunu da ben ve yönetim kurulu arkadaşlarım birlikte yaşıyoruz.
Bugün sizlerle, Beşiktaş Kulübü adına büyük bir emeğin gururunu paylaşmak için biraradayız. Burada geleceğe dair yeni bir öykü yazmaya başlıyoruz. Yeni bir çağa başlayan Beşiktaş'ın bu yeni ve heyecan veren başlangıcında bizimle birlikte olan dostlarımıza teşekkür ediyorum.''
Demirören, Türk spor dünyasında çok uzun ve meşakkatli bir yolda yürüdüklerini, gün geçtikçe ve yol aldıkça daha da anlamlı projelere kucak açıp, kulüp olarak dünya kulüpleri düzeyinde adımlar attıklarını ifade ederek, şöyle devam etti:
''Beşiktaş olarak bu yolda dikkatli ve ciddi adımlar atarken hedefimiz daima Türk sporu adına kolektif bir başarının hamlelerini de yapmak, iyi örnekler ortaya koymak oluyor. Biliyorum ki tarihe baktığımızda rehberimiz çok. 1903 yılında kulübümüzün ilk kurucuları 'Bir gün her ligde, tesislerden altyapıya, A takımdan, amatör branşlara kadar her konuda dünya kulüpleriyle mücadele edeceğiz' düşüncesiyle ve vizyonuyla yola çıkmışlardı. Nitekim 106 yıllık tarihimizdeki kahramanlık ve başarı dolu hikayelerimizle, dik duruşumuzla ve birçok konuda ilklerin kulübü olmamızla bugünlere geldik. Her yaptığımız, bizler için olduğu kadar inanıyorum ki tüm Türk sporu için de çok önemli kilometre taşları oldu.''
Demirören, bugünlere gelebilmek için çok zorlu yollardan geçtiklerini belirterek, ''Aslında hepimiz, hem cumhuriyetle büyüyen nesilleriz, hem de genç cumhuriyetimizden daha köklü bir tarihin çocukları, emanetçisi ve emekçileriyiz'' dedi.
Türkiye'nin 100 yıla yakın tarihinde yaşanan büyük savaşlar ve ekonomik buhranlar sonrasında gelen kalkınma hamleleri, sosyal devrimler ve toplumsal değişimlerin hepsinde, ülkeyle birlikte tarih sayfalarındaki yerlerini aldıklarını ifade eden Demirören, ''Beşiktaş Kulübü olarak bugün, geçtiğimiz onca sınavdan sonra sizlerin karşısına gönül rahatlığıyla çıkıp şunu söyleyebiliyorum; Türkiye sporda çok güçlü bir ülke ve biz de bu güçlü ülkenin en önemli değerlerinden biriyiz. Ülkemizin lider spor kulüplerinden birinin yöneticileri olarak, işimize olan aşkımız ve spora olan saygımızla yaptıklarımızı hiçbir zaman yeterli bulmuyor ve küresel marka olmanın vizyonuyla, Türk sporu çin önemli yatırımlara imza atmaya devam ediyoruz.''

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 01:16

İLGİLİ HABERLER