Gündem
  • 30.11.2014 17:21

Destici, Çözüm değil bölünme süreci

SAMSUN’un Havza İlçesi’nde partisinin üyeleriyle bir araya gelen Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye’nin şu an, hükümetin adına çözüm süreci dediği süreçle birlikte bir bölünme ayrışma ve çözülme süreci yaşadığını söyledi.

Partililerle sohbet eden Destici, daha sonra basın mensuplarının Türkiye gündemine ilişkin sorularına yanıt verdi. Çözüm süreciyle ilgili açıklamalarda bulunan Destici şöyle konuştu:

"Türkiye şuanda hükümetin yürüttüğü, adına çözüm süreci dediği süreçle birlikte bir bölünme ayrışma ve çözülme süreci yaşamaktadır. Bugünkü konuşması içerisinde sayın Başbakan bu çözüm sürecinin milletin hayrına olduğunu, birliğinin beraberliğinin teminatı olduğunu söylemiş. Biz bunun doğru olmadığını, çözüm sürecinin tam tersine bir ayrıştırma ve çözülme bölünme süreci olduğunu söylüyoruz ve görüyoruz da bunu. Yani hala göz göre göre bir yanlışta ısrar etmeyi de, biz gerçekte anlamakta zorluk çekiyoruz. Eğer bu çözümse PKK’nın paralel bir devlet yapılanması oluşturup, ülkemiz sınırları içerisindeki belirli bölgelerde mahkemeler oluşturması ise çözüm, ya da vergi daireleri kurup vergi toplamasıysa, yollar kesip kimlik kontrolü yapmasıysa, şehir merkezlerinde bir takım gözaltılara kalkışmasıysa, yani çözümden anladıkları buysa biz böyle bir çözümde yokuz."
Abdurrahman ALTUN/HAVZA(Samsun), (DHA)

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 23:58

İLGİLİ HABERLER