Asayiş
  • 31.1.2012 09:49

Diyarbakır'da yangın:4'ü çocuk, 6 ölü, 2 yaralı

DİYARBAKIR  -       Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, köyde geçici köy korucusu olarak görev yapan Mehmet Hanifi Yılmaz'a ait evde saat 05.15 sıralarında yangın çıktığını söyledi.
      Toprak, olayın çok üzücü olduğunu belirterek, şunları söyledi:
     ''Yangının, sobadaki kömürün benzinle tutuşturulması sonucu meydana geldiğini değerlendiriyoruz. Yangında aynı aileden 4'ü çocuk 2'si yetişkin 6 kişi yaşamını yitirdi. Biri 5 yaşında, diğeri ise 16 yaşında 2 çocuk da yaralandı. Yaralılardan küçük olan çocuğun durumu ağır. Yaralılar, Dicle Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesine sevk edildi.''

YANGINDA ÖLENLERİN İSİMLERİ BELİRLENDİ

 Diyarbakır'ın Eğil ilçesinde çıkan yangında ölen 2'si çocuk 6 kişinin isimleri belirlendi.
Sabah saat 05.15 sıralarında Eğil ilçesi Ilgın köyünde Mehmet Hanefi Yılmaz isimli şahsın evinde sobadaki kömürün, benzin ile tutuşturularak yakılması sebebiyle çıkan yangında aile reisi Mehmet Hanefi, anne Sabiha ve çocukları Gülistan, Hacı, Eyüp ve Abdurrahman Yılmaz hayatını kaybederken, Mehmet Yaşar ve Adem Yılmaz ise yaralandı.
Yangında yaralı olarak kurtulan iki kişi Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi ile Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanık ünitelerine kaldırılarak tedavi altına alındı. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi yanık ünitesinde tedavi altına alınan Adem Yılmaz'ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtilirken, Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan Mehmet Yaşar Yılmaz'ın ise sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.
Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yusuf Yağmur, hastanelerine gelen Yaşar Yılmaz'ın el, yüz ve vücudunun çeşitli yerlerinde yanıklar olduğunu ve hayati tehlikesinin bulunmadığını söyledi. Yağmur, hastaya gerekli tüm müdahalenin yapıldığını ve şu an itibariyle sağlık durumunun iyi olduğunu kaydetti.



 

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 10:09

İLGİLİ HABERLER