Gündem
  • 13.10.2007 17:36

DSP'DEN TEZKEREYE DESTEK SİNYALİ

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, "Tezkere bu kadar konuşulup, uzatılacak bir konu değil. Eğer tezkere yakın zamanda Meclise gelecekse ki geleceği söyleniyor, DSP olarak biz üzerimize düşeni yaparız" dedi.
      Sezer, parti genel merkezinde partililerle bayramlaşmanın ardından gazetecilere, terör, sınır ötesi operasyonla ilgili tezkere ve ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nde kabul edilen 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarıyla ilgili tasarı hakkında açıklamalarda bulundu.
      Ramazan Bayramı’nın Türk ulusuna ve Müslüman dünyasına kutlu olması dileğinde bulunan Sezer, bayramın, 16 Mehmetçiğin bölücü teröre şehit verilmesi nedeniyle acılı bir şekilde kutlandığını söyledi. Sezer, "Onların acısıyla bayramı kutluyoruz. Bayram sevincimiz gölgelenmiş durumda" dedi. Sezer, ancak bayramların aynı zamanda birleştirici günler olduğunu belirterek, birlik ve beraberlik içinde bu sorunun aşılacağına güvendiğini kaydetti.
      Terörle ilgili tedbirlerin artık sözle değil, vakit geçirilmeden icraatla etkili bir şekilde alınması gerekliliğini ifade eden Sezer, "Tezkere konuşuluyor. Tezkere bu kadar konuşulup, uzatılacak bir konu değil. Güvenlik söz konusu ise hızlı davranmak ve gereğini yapmak önemlidir. Bu açıdan eğer tezkere yakın zamanda Meclise gelecekse ki geleceği söyleniyor, DSP olarak biz üzerimize düşeni yaparız" diye konuştu.
      Başbakan Erdoğan’ın sert söylemlerde bulunmasına karşın tezkere ile ilgili konuda tereddütlü konuştuğunu savunan Sezer, şöyle devam etti:
      "Tereddüte gerek yok. Türkiye büyük bir ülkedir, bölgesinin en önemli ülkesidir ve güçlü bir ülkedir. Bir avuç çapulcuya pabuç bırakacak değiliz. Başbakan Türkiye’nin gücüne güvensin, biz muhalefet olarak üzerimize düşeni yaparız. Kararlılık son derece önemli. Türkiye’nin Güneydoğu’da sınır güvenliğini koruyamıyor olması kabul edilebilir bir şey değil. Sınır güvenliğini mutlaka sağlamalıyız. Bu konuda Türkiye’nin yapabilecekleri var."
     
     "SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMI"
      ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nde kabul edilen sözde Ermeni soykırımı iddialarını kabul edilmesinin söz konusu bile olamayacağını vurgulayan Sezer, ancak Türkiye’nin bu konuda yapabileceklerini öteden beri yapamadığını söyledi.
      Sezer, Türkiye’nin, Ermeni diasporasının yaptığı kadar lobi çalışması yaparak, kendisini dünyaya anlatacak bir çalışmayı başaracak programı hayata geçirmesi gerektiğini belirtti.
      ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nde, sözde Ermeni soykırımının kabul edilmesini Türkiye’de bir süre hararetle tartışacağı ve sonra unutulacağının söylendiğine dikkati çeken Sezer, "Unutmayacağımızı göstermemiz lazım. Birlik, beraberlik içinde davranabileceğimizi tüm dünya kamuoyuna göstermemiz lazım" dedi.
      DSP’nin bu konuda bir deklarasyon önerisi bulunduğunu da kaydeden Sezer, tarihi olayların siyasi kurumlar aracılığıyla değerlendirilemeyeceğini vurguladı.
      Sezer, terörün bir anda artması ve ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nde sözde Ermeni soykırımı iddialarının kabul edilmesinin bir tesadüf değil, Türkiye’yi sıkıştırma girişimleri olduğunu ifade ederek, uyanık olunması uyarısında bulundu.
      Ekonomik sorunlara da değinen Sezer, "Bütçeden ses çıkmıyor. Bütçe ne durumda, hazırlanıyor mu?" diye sordu.
     
     PARTİLERİN ZİYARETLERİ
      Ramazan Bayramı dolayısıyla siyasi partilerde yapılan bayramlaşma çerçevesinde DSP’yi, CHP, AK Parti, MHP, SHP, İP, Saadet Partisi, Anavatan Partisi, ÖDP ve HÜRPARTİ heyetleri ziyaret etti.
      Ziyaretler sırasında terörle mücadele ve sınır ötesi operasyon konuları gündeme geldi.
      Ziyaretçileri, Genel Başkan Yardımcısı Hasan Macit ile Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Vural ağırladı.
      Macit, ziyaretler sırasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın terör olaylarına ilişkin yaklaşık 1.5 yıl önce partisinin Ağrı İl Kongresi’nde, "Artık sabrımız taştı" dediğini hatırlatarak, Başbakan’ın bugün de aynı şeyi söylediğini ama halen aynı noktada olunduğunu söyledi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:03

İLGİLİ HABERLER