Spor
  • 9.2.2009 14:59

DÜNYA ŞAMPİYONUNU DEVİREN SEMİH SAYGINER FRANSA'YI ŞAŞIRTTI

Fransa’daki Agipi Billiard Masters Cup'a özel davetiye ile katılan Semih Saygıner, 2008 Dünya Şampiyonunu yenerek 1 numaralı seribaşı oldu ve tüm dünyayı şaşırttı.

Dünya bilardo camiasının en büyük organizasyonlarından biri olan Agipi Billiard Masters Cup Fransa’da yapılan eleme maçları ile başladı. Organizasyona dünya resmi sıralamasındaki ilk 17 sporcu ve özel davetli olarak Semih Saygıner ile iki Fransız oyuncu katıldı.

Dört grup halinde başlayan organizasyonda Semih Saygıner grup maçlarının tümünü kazanarak final grubuna 1 numaralı seri başı olarak çıktı. Yaklaşık 1.5 yıl önce resmi kariyerini donduran Saygıner’in bu başarısı, dünya bilardo camiasında ve yabancı basında büyük takdirle karşılandı. Avrupa basını 1,5 yıldır resmi maç yapmayan Saygıner’in bu başarısını 'The Saygıner show goes on' (Saygıner'in şovu devam ediyor) başlığı ile duyurdu.

Semih Saygıner ilk maçında Fransız Jeremy Bury’i, ikinci maçında Peru’dan Ramon Rordigues’i, üçüncü maçında da Yunanistan'dan Nikos Polychrnopulos’u yendi. Son olarak halen dünya şampiyonluğunu elinde bulunduran 2008 Dünya Şampiyonu İtalyan Marco Zanetti'yi yenerek gruptan eledi ve final grubuna da 1 numaralı seri başı olarak çıktı.

Final maçları 12-15 mart tarihleri arasında Fransa'da yapılacak. Semih Saygıner 13 Mart'ta (Türkiye saati ile 22.00) Torbjörn Blomdahl ile çeyrek final maçına çıkacak.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 01:21

İLGİLİ HABERLER