Gündem
  • 6.8.2024 12:57

El Kassam mücahitleri toplantı halindeki israil askerlerinin ortasına el bombaları attı

Refah'ta bazılarının durumu ağır 7 İsrail askeri  ölde ve yaralandı! İbrani medyası: Bir direniş savaşçısı toplantılarına sızıp üzerlerine bomba attı
5 Ağustos 2024 Pazartesi günü Gazze Şeridi'nin güneyinde patlayıcı cihazın patlaması sonucu 4'ü ağır olmak üzere 7 İsrail askeri yaralandı. Yaralı askerlerin ikisinin hastanede öldüğü belirtildi..

İsrail ordusu "X" platformunda yaptığı açıklamada şunları söyledi: "9215'inci Tabur Demir Yumruk Tugayı'ndan (205'inci) dört yedek asker, bugün (Pazartesi) erken saatlerde Gazze Şeridi'nin güneyinde meydana gelen çatışmada ağır yaralandı. .”

İbrani gazetesi Yedioth Ahronoth ise şu açıklamayı yaptı: "Dört askerin yaralandığı olayda, diğer iki yedek asker orta, bir asker de hafif yaralandı."

El bombası atmak

Times of Israel internet sitesi , bugün Refah'ta yaralanan 7 askerin, ön incelemelere göre bir direniş savaşçısının çevrelerine sızmayı başarması üzerine üzerlerine el bombası atıldığını bildirdi.

İsrail ordusunun internet sitesinde yayınlanan verilerine göre, Gazze'de savaşın başladığı 7 Ekim'den bu yana yaralanan asker ve subayların sayısı 4 bin 256'ya yükseldi; buna 2 bin 176'sı aynı ayın 27'sinde kara harekâtının başlamasından bu yana da dahil. .

Aynı verilere göre, Tel Aviv'in ölü sayısının gerçek sayısını gizlediği yönündeki suçlamaların ortasında, Gazze'deki savaşın başlangıcından bu yana İsrail ordusunun ölü sayısı 689'a ulaştı; bunların 329'u Şeridi'nin kara işgalinden bu yana da dahil. ve Gazze Şeridi'nde yaralandı.

Pazartesi günü erken saatlerde Hamas'ın askeri kanadı El Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus ve Refah şehirlerinde meydana gelen iki patlamada İsrail askerlerinin öldürüldüğünü ve yaralandığını duyurdu.

Hamas her gün Gazze'de İsrail askerlerinin öldürüldüğünü, yaralandığını, askeri araçların imha edildiğini duyuruyor, zaman zaman İsrail'e roket atıyor ve bazı operasyonlarını belgeleyen video klipler yayınlıyor.

İsrail, 7 Ekim 2023'ten bu yana, Amerika'nın desteğiyle Gazze'de çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 131.000'den fazla Filistinlinin ölmesi ve yaralanmasıyla ve 10.000'den fazlasının kaybolmasıyla sonuçlanan bir savaş yürütüyor.

Tel Aviv, uluslararası toplumu küçümseyerek, BM Güvenlik Konseyi'nin savaşı derhal durdurma kararlarını ve Uluslararası Adalet Divanı'nın soykırım eylemlerini önlemek ve Gazze'deki vahim insani durumu iyileştirmek için önlemler alınması yönündeki emirlerini göz ardı ederek savaşı sürdürüyor.

Güncellenme Tarihi : 6.8.2024 13:20

İLGİLİ HABERLER