Gündem
  • 6.8.2024 14:09

META'dan Haniye özürü.. O paylaşımlar geri yüklendi

Salı günü, Malezya Başbakanı Enver İbrahim'in Hamas lideri İsmail Haniye suikastıyla ilgili olarak bir Hamas yetkilisine başsağlığı dilediği sosyal medya paylaşımını yanlışlıkla kaldırdığı için özür diledi.

Meta sözcüsü Reuters'a yaptığı açıklamada, "operasyonel bir hata" nedeniyle özür dilediklerini ve içeriğin "doğru haber değeri etiketiyle" geri yüklendiğini belirtti.

ABD'li sosyal medya devi, Gazze'yi yöneten Filistinli İslamcı hareket Hamas'ı "tehlikeli bir örgüt" olarak nitelendiriyor ve grubu öven içerikleri yasaklıyor. Grafik görselleri kaldırmak veya etiketlemek için otomatik algılama ve insan incelemesinin bir karışımını kullanıyor.

Anwar, 31 Temmuz'da Facebook ve Instagram'da Haniyeh'in ölümü nedeniyle taziyelerini iletmek için bir Hamas yetkilisiyle yaptığı telefon görüşmesinin video kaydını paylaştı. Ayrıca, Mayıs ayında Katar'da Haniyeh ile yaptığı son görüşmeden bir fotoğraf ve bir taziye mesajı yayınladı.

Meta'nın, paylaşımların kaldırılmasını adaletsiz, ayrımcı ve ifade özgürlüğünün engellenmesi olarak nitelendiren Malezya hükümetiyle yaşadığı ikinci anlaşmazlıktı. Malezya iletişim bakanı ve Başbakanlık Ofisi üyeleri, açıklama istemek için Pazartesi günü Meta temsilcileriyle bir araya geldi.

Mayıs ayında yaşanan benzer bir olayda Meta, Anwar'ın Haniye ile görüşmesine ilişkin Facebook paylaşımlarını, yanlışlıkla kaldırıldığını söyleyerek geri yüklemişti.

Filistin davasının kararlı bir destekçisi olan Müslüman çoğunluklu Malezya, Meta ve diğer sosyal medya şirketlerinin platformlarında Filistin yanlısı içerikleri engellemeleri halinde kendilerine karşı sert önlemler alınabileceği uyarısında bulundu.

 


 

PAYLAŞIMLAR GERİ YÜKLENDİ

Reuters haber ajansına Meta'nın elektronik posta yolu ile yaptığı açıklamada, Instagram'ın sahibi olan Meta'nın sözcüsü, "operasyonel hata" nedeniyle üzgün olduklarını ve içeriğin "doğru haber değeri etiketiyle" geri yüklendiğini söyledi.

Açıklamada, "Başbakan'ın Facebook ve Instagram sayfalarındaki içeriğin kaldırıldığı ve içeriğin doğru haber değeri taşıyan etiketle geri yüklendiği operasyonel bir hatadan dolayı özür dileriz," ifadelerine yer verildi.

Güncellenme Tarihi : 6.8.2024 14:16

İLGİLİ HABERLER