Gündem
  • 6.8.2024 14:55

Son dakika..Hizbullah İsrail'e drone saldırıları başlattı,

Lübnan'ın silahlı örgütü Hizbullah, Salı günü İsrail'in kuzeyine bir dizi insansız hava aracı ve roket saldırısı düzenledi ancak geçen hafta İsrail'in üst düzey bir komutanı öldürmesine karşılık uzun zamandır beklenen misillemesinin henüz gelmediği konusunda uyardı.

Israel Versus Hezbollah: Can Iron Dome Defend Against Kamikaze Drones? -  Bloomberg

Hizbullah, İsrail'in kuzeyindeki Akka yakınlarındaki iki askeri üsse saldırı amaçlı insansız hava araçları gönderdiğini, ayrıca başka bir bölgede bulunan bir İsrail askeri aracına saldırı düzenlediğini duyurdu.

İsrail ordusu, Lübnan'dan geçen bir dizi düşman insansız hava aracının tespit edildiğini ve birinin engellendiğini söyledi. Kıyı kenti Nahariya'nın güneyinde birkaç sivilin yaralandığını söyledi. Reuters TV görüntüleri, şehrin dışındaki ana yoldaki bir otobüs durağının yakınında bir çarpma alanı gösterdi.

 

İsrail oHezbollah barrages deal heavy damage in northern Israel | Arab Newsrdusu yaptığı açıklamada, Acre çevresinde sirenlerin çaldığını ancak bunun yanlış alarm olduğu ortaya çıktığını söyledi. Hava kuvvetlerinin Güney Lübnan'daki iki Hizbullah tesisini vurduğunu söyledi.

Diplomats in Lebanon assess magnitude of damages in the south | Arab News

Hizbullah'ın, Hizbullah komutanı Fuad Şükr'ün öldürülmesinin intikamını alma ve İran'ın da geçen hafta Tahran'da Filistinli militan grup Hamas'ın liderinin öldürülmesine yanıt verme yeminlerinin ardından, Ortadoğu'nun tam teşekküllü bir savaşa sürüklenebileceği yönünde korkular artıyor .

Reuters'a konuşan Hizbullah kaynaklarından biri, "Komutan Fuad Şükr suikastına henüz yanıt gelmedi" dedi.

Sağlık görevlileri ve bir güvenlik kaynağı, Salı günü erken saatlerde Lübnan'ın Mayfadoun kasabasında, sınırın yaklaşık 30 kilometre kuzeyindeki bir eve düzenlenen saldırıda dört kişinin öldürüldüğünü söyledi.

İki güvenlik kaynağı ise hayatını kaybedenlerin Hizbullah militanları olduğunu, ancak grubun henüz olağan ölüm ilanlarını yayınlamadığını söyledi.

Hizbullah ile İsrail ordusu , Gazze savaşına paralel olarak son 10 aydır sürekli çatışma halinde , karşılıklı saldırılar ise çoğunlukla sınır bölgesiyle sınırlı.

İsrail, geçen hafta Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güney banliyölerinde Hizbullah'ın kalesine düzenlediği saldırıda, örgütün en kıdemli askeri komutanı Şükr'ü öldürdü.

Hizbullah lideri Seyyid Hasan Nasrallah intikam yemini etti ancak verilecek cevabın "inceleneceğini" söyledi. Nasrallah, Salı günü Şükr için düzenlenecek bir haftalık anma töreninde konuşma yapacak.

Güncellenme Tarihi : 6.8.2024 16:55

İLGİLİ HABERLER