Gündem
  • 22.4.2006 13:09

ERBAKAN YENİDEN YARGILANIYOR...

YILMAZ UZUN
BALIKESİR (İHA) - Avukat Bayram Ali Ayyıldız, 11. Ceza Dairesi'ne yaptıkları temyiz başvurusu üzerine, Ceza Dairesi'nin yeniden yargılanmasına hükmetmesiyle, önceki kesinleşen hükmü bozduğunu, hakkındaki infazı da ortadan kalkan Erbakan'ın Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nce tekrar yargılanacağını söyledi.
Necmettin Erbakan'ın Balıkesir Barosu'na kayıtlı avukatı Bayram Ali Ayyıldız, 11. Ceza Dairesi'ne yapılan temyiz başvurusu neticesinde Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği kesinleşmiş hükmün bozulduğunu, infazı da kendiliğinden kalkan Erbakan'ın yeniden yargılanacağını açıkladı. Ayyıldız, Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği kesinleşmiş hükme karşı, 5237 sayılı yasa uyarınca yeniden ele alınması için yaptıkları müracaatın 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nce reddedildiğini, bir üst mahkemeye yaptıkları itirazın da aynı şekilde kabul edilmediğini, ancak temyiz başvuruları sonucunda kesinleşen hükmün bozulduğunu bildirdi.
Necmettin Erbakan'ın yeniden yargılanacağını ve bununla ilgili ilk duruşma gününü beklediklerini açıklayan Ayyıldız, "9. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kesinleşen hükmüyle ilgili itiraz ettiğimiz 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin ret kararına karşı da temyiz talebinde bulunduk. 11. Ceza Dairesi'nde dosya yeniden incelendi ve 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nce verilen 6.3.2002 tarih, 1998/271 esas, 2002/43 sayılı kesinleşmiş kararı bozdu ve Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın yeniden yargılanmasına karar verildi. Bu durumda, şu anda dosya 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ne intikal ettirilecek. Burada yeniden duruşma günü verilerek yargılamasına devam edilecek. Tabii bu durumda kesinleşmiş hüküm bozulduğu için infaz da kendiliğinden durmuş oldu. Bizim daha önce Edremit Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapmış olduğumuz müracaat bu bozma kararı üzerineydi, artık işlemden kaldırıldı. Dosyası da tekrar yargılama yapılmak üzere 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ne ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na iade edildi. Şimdilik duruşma gününü bekliyoruz" dedi.
Necmettin Erbakan'ın cezasını evinde çekmesine de imkan sağlayan, 5485 sayılı "Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'da Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun", Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer yasayı iade etmiş, ancak TBMM'de aynen kabul edilmesi üzerine onaylamıştı. Yasa, kadın veya 65 yaşını bitirmiş kişilerin mahkum oldukları 6 ay, 70 yaşını bitirmiş kişilerin mahkum oldukları 1 yıl, 75 yaşını bitirmiş kişilerin ise mahkum oldukları 3 yıl veya daha az süreli hapis cezasının mahkeme kararıyla evlerinde çekmesine imkan sağlıyor.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 07:21

İLGİLİ HABERLER